grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

NEDEN? NEDEN?... BİNLERCE NEDEN? VAR! FARKINDA OLMAYAN BİRDE MİLLETVAR!

Böyle bir ahlak sadece bu ülkeye yakışıyor. Bu ülkede yaşayan toplum millet olabilseydi. Bu kadar alçak ve adaletsiz bir sistemin kobayları olmazdık.

Gündem Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 00:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

NEDEN? NEDEN?... BİNLERCE NEDEN? VAR! FARKINDA OLMAYAN BİRDE MİLLETVAR!

Sadece bildiklerimiz... Ya bilmediklerimiz!  

Böyle bir ahlak sadece bu ülkeye yakışıyor. Bu ülkede yaşayan toplum millet olabilseydi. Bu kadar alçak ve adaletsiz bir sistemin kobayları olmazdık.

Seçimler, propagandalar her şeyi bir kenara itin. Bu ülkede 10 milyonun üzerinde Göçmen, irticai başıbozuk çapulcu bu milletin vergileriyle istisnaiyi vatandaş olarak yaşıyor.  Bu kimliksizlerin, sağlık ve eğitim giderlerinin bedelini ödemekle kalmıyoruz bunların her ay hesaplarına bu da senin harçlığın diyerek PTT üzerinden 9 234,00 TL tutarında para yatırıyoruz. Yetmedi birde bunların eline aylık 5 000,00 TL tutarında BİM kartlı alışveriş kartları veriyoruz.

Bu millet Pazar artıklarıyla çöplerden beslenirken hiç kimseye ar olmuyor. Ama mülteciler incitilmemeliymiş. Bunun için bunlara alış veriş ve bank kartlar verilmiş. Nasıl iyimi. Daha beter olun…

Şimdi bizlerin bedellerini ödediğimiz paraların dışında bu ortaçağ artığı kimliksiz çöplüklere tüm bu bedelleri kim ödüyor. Sizce 40 haramiler veya 5li çetemi ödüyor?

İşler tıkırında…

Bu ülkede yoksulluk yardımı sadece 1 300,00 TL. PTT üzerinden ödeniyor…  Dul maaşı 5 500,00 TL. Emekli maaşı 7 500,00 TL. Asgari ücret 11 402,00 TL Emeklilik hakkı almış bir milletvekili Komisyon, huzur hakkı ve harcırah hariç çıplak ve net 147 000,00 TL. Alıyor. Tüm giderleri (kira, Tel, yeme içme vb) var git birazda sen saltanat sür diyen seçmenler ödüyor. Diğer yanda; ben devlet yönetiyorum diye,  7 yerden maaş ve huzur hakkı alan, haksız kazançla servetler kazanan açgözlü embesiller.

Susmak kabullenmektir…

Devlet, 'KAMU' harcamalarını karşılamak üzere vergi toplar. Toplarda nerelere harcar?  Ancak, politik ve ekonomik tercihler, politik tercihlerin üstün tutulması yanlış ekonomik karar ve uygulamalarına yol açar mı? Durum ortada. Hani! Birazda benim konforumu düşünseniz ya! Deriz ve sonra %13'lere razı olur. ‘Allah devlete, millete zeval vermesin’... Deriz ya! 'Zeval'i ben merak ettim. Yazdım.

Nasıl ki; devletin anayasadan kaynaklanan vergi alma hakkı varsa, benimde, bu vergilerin nerelere harcandığını, etkin ve verimli kullanılıp kullanılmadığını, bunların denetlendiğini görme ve izleme hakkım var... Benim paramı kullanan, bana yönelik ne yapıyorsun sorusunu bu işi ulemaya sor diyenlere birde ben sorsam!

Yerli ve milli olanlar. Sigara'da, Alkollü içkilerde, Akaryakıtta kaçakçılığı önlemek haricinde döviz bazlı fiyatlara veriyorlar coşkuyu! Mazot 40,00 TL olmuş. Avro 30,00 TL ne hikmetse enflasyon %40’larda…

Bu ülke insanı zorunlu, hatta insani olan tüketim eşyalarına ÖTV basınç oranı artırılmış KDV ve vergisinin vergisini ödemekte sakınca görülmüyor. Dünya'nın en pahalı tütün mamullerini, Alkol ve Akaryakıtı ile beyaz eşya ve otomobili kullanıyor. Niçin? Birilerini daha konfor ve lüks içinde yaşatmak için mi?

Vergi borcundan ötürü benim gırtlağıma yapışan devlet, bu ülkeden Malta ve Man adasına vergi kaçıranlar için yasal hak diyorsa! Diyor zaten... Ben; eli kanlı celebe boynumu uzatmak için salhaneye koşuyorum demektir.

Ekmeğin gramajını çalıp, zam yapmadık diyen, dönem soytarılarına inanan bizler! Seyreden devlet!

İktidar, iktidarları süresince ülkeden 2 trilyon dolar vergi topladığını, 70 milyar dolara devlet birikimini sattığını, bunun üzerine 523 milyar dolar borçlandığını, bu borçların karşılığında faiz lobisine yılda 215 milyar dolar faiz ödediğini bilmiyorsanız öğrenin! Bunlar benim bildiklerim. Ya bilmediklerim.

Bu ülkede 21 milyon kişi; yoksulluk sınırında yaşıyor. 29 milyon kişi; haftada bir gün et yiyemiyor. 52 milyon kişi; borçlu yaşıyor. 50 milyon kişi, hafta sonu tatil yapamıyor. 13.5 milyon kişi, konut masrafında zorlanıyor.  Kirasını ödeyemiyor. 18.6 milyon kişi, kış ısınmasını karşılayamıyor. 23 milyon kişi, ciddi para sıkıntısı çekiyor. Diyorlar!

Bu ülkede hastaneler paralı.  Bu ülkede okullar paralı. Bu ülkede yargı paralı. Bu ülkede köprüler, yollar paralı.

Benim vergilerim nereye mi gidiyor? 100 liralık bir vergi nasıl mı paylaşılıyor? 100 liranın 18 lirası Eğitime gidiyor. (8 Lirası özel Okullara, 7 Lirası İmam hatiplere, 3 Lirası Devlet okullarına) 22 lirası Sosyal Güvenliğe gidiyor. 9.90 lira faiz ödemelerine gidiyor. 5,22 lirası Polis güvenlik hizmetlerine gidiyor. 4.87 lirası Silahlı Kuvvetlere gidiyor. Toplam 59,99 lira. Geriye kalan 60,01 lira nereye mi gidiyor.  Liste aşağıda.

Vergi kutsaldır...

Gerçekleri saklamak ve saptırma görevi üstlenmiş, besleme, liboş havuz medyasının kasasına.

Siyasi, partilerin at koşturma arenalarına. (Hazine yardımları)

Bu ülkede kullanmadığım, köprüler, yollar ve kapısını açmadığım şehir hastaneleri için haraç gibi alınan paralarda.

Anayasa Mahkemesi, “Elektrikte kayıp-kaçak bedelinin tüketicilerden alınması anayasaya uygundur” diyen,  hırsızı koruyan yargıçların maaşlarında. 12 şehit olduğu gün eğlence programı düzenleyen. Cahilliği öven bir adamın programını yayınlayan TRT'de... Hastanelerin döner sermayesinde, doktorların fahiş maaşlarında... Bu milletin 'A... koyan' müteahhitlerin kasalarında!

Vatandaşa 'gavat' diyen valinin maaşında. Temsil ağırlamasında. Konforunda. Saltanatında.

İktidar yanlısı şirketlerin %100'e yakın vergi borçlarının silinmesinde.  Rıza Zarrab'ın iş adamlığında. Ayakkabı kutularında, Gemiciklerde. Rüşvetin geriye ödenen faizinde. Oğulcukların kumar masalarında. Kol saatlerinde. Çocuk tecavüzlerine soruşturma izni vermeyen, ağaçları koruyan çevreciler terörist diyen valinin maaşında.

İktidar yanlısı şirketlerin %100'e yakın vergi borçlarının silinmesinde.  Adına göçmen dedikleri Çapulcuların ceplerinde, midelerinde.

Nedense; Allah bizden alıp onlara verdikçe veriyor!

Sudan'da 99 yıllığına kiralanan 780 bin dönümlük arazinin kirasında. ( Aradan üç yıl geçti? Bu araziyi kim işletiyor. Ürünü kim pazarlıyor. Hangi ülke tüketiyor. Ekim ve hasat ekipmanlarının giderlerini,  çalışan işçilerin maaşlarını kim ödüyor!)...

Türk çiftçisini toprağa gömüp, Dünya çiftçilerinin refah payına yapılan katkıda... Fransız üreticisine destek veren bakanın boynuna takılan madalya için gidiş ve dönüş harcırahında. Sırp kasaplarının et mandıralarında. Bulgaristan'ın saman üreticisinde. Türk tarımını öldürüp, 100 ülkeden ithal edilen GDO ve ağır pestisitli  hububatta. Sırp kasaplarından alınan etlerde.

Yoksulluk içinde yaşayan halk varken; Suriyeli mültecilere harcanan 30 milyar dolarda. Rusya'ya efelenip S-400 füzelerine yatırılan 2,5 milyar dolarda... ABD' eyt çekip ardından 40 adet alınan Boing yolcu uçakların da. Fransızlara köpürüp; sonra, 25 Airbus uçak, füze, 5700 ton et ve tahıl ürünlerinde.

İsrail'e kızıp alınan meyve ve sebze tohumlarında. Bu ülke izbelikler içinde yaşarken; Sudan'dan Sevakin Adasının imarı için ayrılan parada. Irak'ın yapılandırması için ayrılan 5 milyar dolarda. 165 ülkeye yaptırılan camilerde. Amerika’daki gökdelende. Çiftlikte. Londra’da alınan malikâne, ve mahallelerde.

Saltanat içinde yaşayanlar!

81 il ve 957 ilçe... Bu yerleşim yerlerinde valilerin, kaymakamların, belediye başkanlarının, üniversite ağalarının, hat da şube müdürlerinin maaşlarına, saltanatına, konforuna. Onlardan her birinin bu ülkeye var olan maliyetlerinde. Temsil ağırlama giderlerinde.

Çocuklara tecavüz eden Cumhuriyet düşmanı, çağ artığı tarikat, tekke ve cemaatlerde. Kardinal kılıklı din adamlarının varlığını sürdürdüğü, işi sadece kadın ve cinsellik olan, Sübyancı zihniyetin odağı Diyanet Başkanlığında.

Misyoner okulundan mezun marshall fonu'nda görevli Soros'un (Yahudi asıllı spekülatör) lisanslı araştırmacı (üniversiteler) ve gönülden bağlı siyasetçilerin Türkiye'yi, rejim değişikliği ve pazarlama girişimlerinde. 

Aktif ve Emekli bakan ve milletvekillerinin maaş ve yolluklarında. İçtikleri çorbada, ağızlarına taktırdıkları Implant (Tanesi 1500 Euro = 45 000,00 TL) dişlerde. 2 yılda emekli olup 7 sülalesine yetecek ikbalde.

Aktif ve Emekli Cumhurbaşkanları ve Başbakanların maaşlarında... Cumhurbaşkanı ve Başbakanın örtülü ödeneklerinde. Aktif bakan ve milletvekillerinin (550+50) danışman, sekterler, otomobil ve şoförlerinde.

Anayasadan Laiklik çıkartılmalı diyen, Atatürk'ün ipek halıya işlenmiş resmini TBMM'den kaldıran. Eleştirileri 'tuaf' bulup, 'Aslan yatağından belli olur' deyip milletin vergileriyle makam odasına 52 M2 ‘Hereke halısı’ döşeyip, kendisine 231 bin Euro'ya Audi A8 Long marka makam aracı,  korumalar için, 2 milyon 950 bin liraya 5 adet cip satın alan TBMM eski başkanı İsmail Kahraman'ın keyfiyetinde. Maaş ve yolluklarında.

İhale komisyonlarında. Komisyonlar, rüşvetler ihale takipçisi milletvekillerinin, bürokratların, memurların cüzdanında. 1150 odalı sarayın mefruşatına. Yeme içme saltanatında. Elektrik, su, gaz ve 1804 çalışanlarının maaşlarında. 268 adet zırhlı aracın alımına, kirasına, yakıtına, bakımına, şoför ve korumaların maaşlarında. Sarayın güvenliğini için tutulan 1150 adet polis maaşlarında. 300 odalı yazlık sarayın yapımına, zaruri giderlerine, burada çalıştırılacak personel maaşları, araçlar ve suyundan, etinden, balığına dünyanın en organik gıda ve ürünlerinde. Bilmediğimiz binlerce kalem harcama ve giderlerde.

Sarayda çalışan, danışmanlarda, aşçılarda, hizmetçilerde, halayıklarda ve dadılarda. Tüm bunların tabldotlarında.

7 Adet wip uçak ve 3 adet wip Helikopter alımlarına, yakıtlarına, bakımlarına, personeline ve her gün, her uçak için hazırlanan 130 çeşit yemekte. Bakanlara, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının altına verilen Makam Uçak ve Helikopterlerinde.

Ben; bu ülkeye, Haraç gibi, harç ödüyorum. Haraç gibi ceza ödüyorum. Ben bu ülkeye vergi veriyorum. Üstelik ben bu ülkeye canımı veriyorum. Ya diğerleri!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.