grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Oğan Erdoğan Dedi, Özdağ Kılıçdaroğlu İle Anlaştı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2.8 milyon oy alan Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Siyaset Yayın: 22 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 22.05.2023 21:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, 27 milyon 133 bin 849; Kemal Kılıçdaroğlu, 24 milyon 595 bin 178; Sinan Oğan, 2 milyon 796 bin 613 oy aldı. Sinan Oğan ilk turda elenirken, yüzde 50+1'i bulamayan Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı.

Kimi destekleyeceğini açıklaması merakla beklenen Sinan Oğan’ın 19 Mayıs günü Erdoğan ile İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde görüşmesi dikkati çekmişti.Bu sırada Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, 2. turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise yaptığı açıklamada, '' Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır'' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabı üzerinden, '' Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum'' sözlerine yer verdi.

Öte yandan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara'da bir araya geldi. Toplantı yapan iki liderin anlaştığı ve ikinci turda Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.