grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de O İş Yerlerinde Listeler Asılmaya Başlandı

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi için yayınladığı ilgili yönetmeliğin ardından Kırşehir'de lokantalar, ürünlere ait fiyat listelerini iş yerlerine asmaya ve yerleştirmeye başladılar.

Gündem Yayın: 13 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.01.2024 00:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Google News

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazetede yayınladığı yönetmeliğe göre, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerinin, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulması gerekiyor.

Bu nedenle, cafe, restoran ve lokanta sahibi üyelerimizin kapı girişi ve ödeme noktalarına asgari 50*80 cm ve masa üzerine 20*40 cm okunabilir fiyat listesi koymaları isteniyordu.Geçtiğimiz günlerde Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, iş yerlerini ziyaret ederek ilgili zorunluluğu iletti.

İlgili kararın iletilmesinin ardından Kırşehir'de lokanta, restoran, kafe ve pastane benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerine asılmaya başlandı.İlgili fiyat listelerini asmayan iş yerlerine ceza uygulanacağı bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.