grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de O Okulla İlgili Skandal İddia

Kırşehir'de eğitim veren Abdülkadir Özcan İmam Hatip Lisesi öğrencilerden yasadaki tutardan daha fazla yemek ücreti alındığı ileri sürüldü.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 20:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir'de proje okulları arasında bulunan Abdülkadir Özcan İmam Hatip Lisesi'nde iddiaya göre; öğrencilerden kişi başı günlük 25 TL yemek ücreti alındı. Ancak yasaya göre öğrencilerden alınması gereken miktarın 21,45 TL olduğu öğrenildi.Böylece öğrencilerden günlük 3,55 TL fazla yemek ücreti alınmış oldu.Eğitimde ortalama iş gününün 22 olduğu değerlendirildiğinde bir öğrenci her ay yaklaşık 78 TL fazla yemek ücreti ödemiş oldu.  Aynı şekilde geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında; kişi başı günlük 15 TL alınması gereken yemek ücreti 20 TL olarak tahsil edildi.Yaklaşık 400 öğrencinin bulunduğu okulda aradaki fark aylarla çarpıldığında ise yüz binlerce lirak farkın oluştuğu görüldü.

Söz konusu iddialarla ilgili duyarlı bir sendikanın soruşturma açılması için çalışma yaptığı dile getirildi. Soruşturmanın akabinde ise velilerden ve öğretmenlerden fazla alındığı ileri sürülen farkın geri ödenip ödenmeyeceği ise merak konusu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.