grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Geliyor demir 20 TL geliyor!

Madeni 20 TL 'lerin ihalesinin yapıldığı ve çok yakında piyasaya sürüleceği öğrenildi.

Ekonomi Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 12:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, üzerinde Ayasofya Cami Silületinin olduğu demir 20 TL basıldığı iddia edildi.Ancak, yetkili makamlarca bu iddiaların gerçek dışı olduğu , basılan paraların ise hatıra parası olduğu belirtildi.


HATIRA PARASIYDI

O dönemde yapılan açıklamalar ve ortaya konulan belgeler ile iddiaların gerçek olmadığı, görüntülerdei yayınlanan paraların, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Ayasofya Camii'nin ibadete açılması anısına bastığı, 24 Temmuz 2020 tarihinde satışa sunduğu hatıra parası olduğu anlaşıldı.


PİYASAYA SÜRÜLECEK

Ancak, son dönemde ekonomide yaşanan artışın fiyat etiketlerine yansıması nedeniyle, kağıt 20 TL'nin demir olarak basılacağı öğrenildi. Önemli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; bu konuda ihale yapıldığı ve paraların basılarak önümüzdeki günlerde piyasaya sürüleceği ifade edildi

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.