grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Binlerce Vatandaş Lavanta Şölenine Akın Etti

Kırşehir Belediyesi tarafından Güneykent yolu üzerinde oluşturulan Lavanta Bahçesi'nin hasadı, 3. sü gerçekleştirilen Lavanta Şöleni ile gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 25 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 25.06.2023 21:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Kırşehir Belediyesi tarafından Güneykent yolu üzerinde oluşturulan Lavanta Bahçesi'nin hasadı, 3. sü gerçekleştirilen Lavanta Şöleni ile gerçekleştirildi.Saat 12:00 ve 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen şölene binlerce vatandaş akın ederken, ziyaretçiler davul zurna ile karşılandılar. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte şölene; Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan , Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut katıldı.Park ve Bahçeler Müdürü Vekili Ahmet Uçar, açılış konuşmasıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 

Kuraklığın giderek artması ile birlikte Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise konuşmasında, yapmış oldukları çalışmalarla Lavantanın Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri yüksek olan Lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti. Geçen yıla oranla Lavanta Şölenine katılımda da gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çeken Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Lavanta Şöleni’nin İç Anadolu Bölgesi’nde kendi alanında tek kültürel etkinlik olduğuna da vurgu yaptı.

 

 

Başkan Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

“Belediyemiz tarafından oluşturulan, Kırşehir’in Koku Vadisi Lavanta Bahçemize hepiniz hoşgeldiniz. Kırşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce dikimini gerçekleştirdiğimiz Lavantaların bugün dördüncü hasadını yapıyoruz.Ülkede ve Dünyada kuraklığın giderek artması ile birlikte alternatif tarım ürünlerine olan ihtiyacın da arttığına birlikte şahit oluyoruz. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda Lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebilecek, ekonomik değeri yüksek bir ürün olduğunu belirledik. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda Lavantaların Kırşehir çiftçisi için daha da önemli bir alternatif ürün olacağını düşünüyorum.

 

 

2020, 2021 ve 2022 yıllarında yapmış olduğumuz hasatlarla birlikte bu konuda bir farkındalık oluşmasını da sağladık. Bu yıl yaptığımız hasat dahil, kurutulan çiçeklerimizi tanıtım amaçlı siz değerli hemşehrilerimizle buluşturuyoruz.Kırşehir’imizin bu güzel Koku Vadisinde üretilen uluslararası standartlardaki Lavantaların Kırşehirli üreticilerimizin dikkatini çekmesi bizler için önemli. Çünkü ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedefliyoruz.Bugün burada ayrıca Betül ve İbrahim kardeşlerimizin de nikâhlarını kıymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyor ve bugünü anılarında yaşatmalarını bekliyorum.Lavanta Şölenimize katılan tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Milletvekili  Metin İlhan "Kırşehir'de, Kırşehir Belediye başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun önemli kültürel ve alternatif tarımsal projelerinden birini daha hayata geçirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Tıpkı Anadolu’nun örnek projesi Kır-Köy Kampüs alanı gibi Lavanta bahçesi ve Lavanta Şöleni de Kırşehir Belediyesinin yarattığı önemli değerlerden biri olarak tarihe geçti. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Saat 14.00’da Lavanta Bahçesi’nde Betül Eren ve İbrahim Çoşkuner de nikâhlarını kıyarak genç çiftlere mutluluklar diledi. Genç çiftlerin nikâh şahitliklerini ise Milletvekili  Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.