grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de 65 Yaşındaki Hülya Coşkuntuna 4 Yıllık Fakülteyi Kazandı

Kırşehir'de 65 Yaşındaki Hülya Coşkuntuna, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü Kazandı. Coşkuntuna hedefinin 4 yıl içinde üniversiteyi bitirmek olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 22:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'de 1975 yılında liseden mezun olan Hülya Coşkuntuna, başarılı bir öğrenci olmasına rağmen dönemin siyasi olayları ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çok istediği yüksek öğrenimine devam edemeden iş hayatına başladı.

Bankada memur olarak çalışmaaya başlayan Coşkuntuna, 3 yıl sonra ise evlendi. Şimdilerde  nurtopu gibi 2 torunu olan Hülya Coşkuntuna, 47 yıllık özleminin ardından üniversiteyi kazanmayı başardı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü kazanan Hülya Coşkuntuna hedefinin 4 yılda üniversiteyi bitirmek olduğunu dile getirdi.

3 Kızı olduğunu dile getiren ve Hülya Coşkuntuna, '' 78 senesinde evlendim ve 3 kızım oldu. Her birinin üniversite mezunu ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler olması için elimden geleni yaptım. Üçünün de üniversite mezunu olduğunu ve iş hayatına başladıklarını gördüm. Kızlarımın bir tanesi İTÜ-Elektrik Mühendisliği, biri Marmara Üniversitesi-İşletme ve sonuncusu da YTÜ-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. İki tane de nurtopu gibi torunum var'' dedi.

Üniversite okuyamamış olmanın içerisinde bir ukte olduğunu kaydeden Hülya Coşkuntuna, '' Bu sene genç çalışma arkadaşlarımızın üniversite imtihanına başvurduklarını görünce ben de müracaat etmeye karar verdim. Eşim ve kızlarım da destek oldular. 47 yıllık lise bilgilerimle sınava girdim. İlk planım açık-öğretim fakültesiydi ancak Kırşehirli olarak Ahi Evran Üniversitesini tercih edip üniversiteli olmak daha cazip geldi. Dersler zor olacak gibi ama çok zevkli. Şimdiden kep töreni için heyecanlanıyorum, size de beklerim'' sözlerine yer verdi.

 

 

İş Kadını olan Hülya Coşkuntuna aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.