grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Nevşehir'e Havalanan Eğitim Uçağı Ortaköy'de Düştü

Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'nde motor arazası nedeniyle otobana 700 metre mesafede boş araziye zorunlu iniş yaptıktan sonra devrilerek ters döndü. Uçağın 2 pilotu, kazadan yara almadan kurtuldu.

Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul'dan Nevşehir'e ulaşmak için hareket eden sivil eğitim uçağı, saat 14.15 sıralarında Aksaray'ın Ortaköy ilçesi semalarına geldiğinde motor arızası yaptı. Bunun üzerine pilotlar Hakan Zengin ve Hakan Göktürk, Kirli köyünde otobana 700 metre mesafedeki boş bir araziye zorunlu iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra ters döndü. İki pilot, kazadan yara almadan kurtulurken, ihbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Pilotlar, tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Ortaköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma bölgede önlem alırken, kaza kırım ekipleri ise uçakta inceleme başlattı.

 

 

VALİ AYDOĞDU: PİLOTLARIN DURUMU İYİ

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, pilotların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ''İstanbul'dan kalkan eğitim uçağı Ankara- Niğde otobanın 700 metre uzağındaki bir boş araziye zorunlu iniş yapıp, devrildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. Pilotlarla telefonla görüştüm ve sağlık durumları iyi. Uçağın Nevşehir'e gitmek üzere olduğu öğrendik” dedi. 

Uçağın düştüğünü duyup gelen tarla sahibi Fatiş Demirci ise ''Tarlama uçak düşmüş. Haberi alınca bakmaya geldim. Biz de buraya kabak ekecektik. İnşallah pilotlarda bir şey yoktur'' dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.