grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BU BAĞIMLILIK DEĞİL! TİRYAKİLİK…

Hırsızlar ahlak dersi, saray sabır dersi, küfürbazlar ahlak dersi, TC düşmanları tarih dersi, torpilliler adalet dersi, milli bayramları yasaklayanlar vatanseverlik dersi hepsinin üstüne din soytarıları din dersi veriyor.

Gündem Yayın: 10 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2023 19:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

BU BAĞIMLILIK DEĞİL! TİRYAKİLİK…

Hırsızlar ahlak dersi, saray sabır dersi, küfürbazlar ahlak dersi, TC düşmanları tarih dersi, torpilliler adalet dersi, milli bayramları yasaklayanlar vatanseverlik dersi hepsinin üstüne din soytarıları din dersi veriyor.

Bu ülkede ekonomi sorunundan, bu ülkede siyasi sorundan,  bu ülkede edebi, kültür, sanat sorunundan daha çok, bu ülkede ahlak sorunu var. Eğer bu ülkede tepedekiler ahlaksızsa aşağıdakiler onlardan beter olur. Bu ülke insanının Somali piçi kadar değeri yoksa.  Bu millet kendine bakacak. Neden değersizleştirildiğini çözecek…

Sistem kendi aktörlerini yarattı. Böyle bir sistemde ülke çıkarları yoktur… Kişisel çıkarlar öne çıkar. Bugün bu ülkede bu yaşanıyorsa, insanlık öncelikli olarak kendini sorgulamalıdır.

Her ülkenin kahramanları olduğu kadar, hainleri de vardır.

Yalanlara kurban edilen. Hayal satılan bir ülkede dış politikayı iç politikada mahirce kullanan bir adam ve bu yalanlara biat eden bir garip kalabalık.

Sistem aktörleri olan, hırsızı, vurguncusu, kara paracılar, kaçakçısı, uyuşturucu baronları, fırsatçısı, talancısı… Durumdan vazife çıkartan hukuksuzluk. Ekonomik dağınıklık, siyasal İslam soytarıları. Talan sisteminin temelleri yıllar önce atıldı. Tüm rezillikleri ile ortaya dökülen aktörler aslında sistemin yarattığı küçük hırsızlar. Diğer yanda futbol dünyasında palazlanmış, 1 koyup beş alma sahtekârlığının aktörleri var. Ve bozulmuş ahlakın sosyal medyada ortaya çıkan soytarılar ve bu soytarıları besleyen cehalet. Oluşturulmuş sistemin bir parçası olarak, kendilerine rol kapanlar. Ve kendinden bir haber lafazan cehalet yarattığı yer tanrılarını her seçimde kutsuyor.  Sistemin yarattığı, hiçbir demokratik hukuk devletinde olmayacak rezili rüsvalık-lar… Açık ara yaşanıyor!

Adamdan sayılmak için! Çalacaksın. Soyacaksın. Arsız ve hırsız olacaksın…

Fenomenler, ortaya dökülen rezaletler, fotoğraflar, videolar.

İspanyada bir bilim insanı. ‘Siz futbolculara ayda 1 milyon Euro verirken, biyoloji uzmanlarına sadece 1800 Euro veriyorsunuz. Mademki şimdi tedavi peşindesiniz. O halde Ronaldo’nun, Messi’nin yanına gidin’. Demiş…  bu ülkede futbolcular,  hocalarının adıyla kurulmuş bir fondan 1 koyup 5 alma arzuları. Devletten alacağım var diyerek, devleti icraya verip faiziyle para alan adına fon kurulan futbol hocası… 1 koyup 5 almak için fırıldak içindeki yerini alıyor. Bunlar mı Cumhuriyetin sporcuları? Sporcu ahlaklı bu mu? Acaba bizim doktorlar ne kadar alıyor?

Yardım sever devlet!

Türkiye Somali’nin 3,5 milyon dolar IMF borcunu ödedi. 30 milyon dolar hibe etti… Yapılan bu kıyak kimin parasıyla? Amerika’da ne olursanız olun kafanıza göre devletin bir sentini kullanamazsınız. Karşınıza ‘bu para büyük Amerika’nın yurttaşlarının vergileridir’. Sözü çıkar. Orada işlenen bir suçun faili elini kolunu sallayarak yurt dışına çıkamaz. Çünkü orada üstünlerin değil, hukukun üstünlüğü var.

‘Bu fakir bu görevde olduğu müddetçe bu teröristi Amerika’ya vermem. Benden kimse alamaz’! Kim dedi? Dedikten üç gün sonra Rahip Brunson’u Amerika’ya özel uçakla kim gönderdi?

‘Şam’da Emevi camiinde Cuma namazı kılacağım’! Diyen. Ülkeye 9 milyon düzensiz Suriyeli göçmen sokup, 463 Milyar dolar harcadık diyen; kim? Sonra Esat’a uzlaşı için elçiler gönderen kim?

Mesele İdlib’te 34 askerimizi şehit eden Rusya’ya gidip, Putin’in kapısında dakikalarca bekleyen kim?

Belediye Başkanlığı seçimlerinde, ‘İstanbul’da Binali’mi, Sisi’mi kazanacak karar verin’ diyen kim? Sonra sisi ile görüşen kim?

Yunanistan’a; ‘bir gece ansızın gelebiliriz deyip’… Arkasından işgalci tehditkâr tutumlu Yunanistan’a giden kim?

Sıra Somali Cumhurbaşkanının veledini ülkeye getirip hak ettiği cezayı verecek lakırdıda. Kasasında para yok iken, millet sefilleri oynarken;  Somali’ye 30 Milyon Dolar. Arnavutluk’a 42 Milyon Dolar.  Afganistan’a 75 Milyon Dolar.  Ukrayna’ya 200 Milyon Dolar. Suriyeliye 56 Milyar Dolar veren, Londra’ya 30 milyon, Moskova’ya 150 milyon Dolara altın varaklı, yaklaşık 17 farklı ülkede 390 milyon Dolara Camiiler yaptıran bir ülke varsa! Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Amerika’nın vermediği F35 uçakları için ödenmiş 2,5 milyar doları bir kalemde silen, Rus’ya dan S400 füzeleri için 2 milyar dolar ödeyen ülke hangi ülke? Somali Cumhurbaşkanının veledi, Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

‘Seni yöneten zenginleşiyorsa çıkardığı yasalara iyi bakın. O yasalar seni korumak için değil, kendisini senden korumak içindir’. Malcolx…

Bu anlayışla, futbolcu ve fenomenleri için KHK ile vergi istisnası yani muafiyet getiriyorlarsa! Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Düşünüyorum… Öyleyse yokum!

Bir millet, benim vergilerim nerede demiyorsa…

Bir millet, bu milletin hazinenin ihtiyaç akçesini ne yaptın demiyorsa…

O isteyecektir. Verirsiniz vermezsiniz. Paşa gönlünüz bilir…

Bir millet, amip gibi çoğalmış, tarikat ve cemaatleri besleyen kaynağı sorgulamıyorsa…

Bir millet, Amerika’da oğula ait bir vakıf gökdelen dikiyor, Mehmet Ali Clay’ın çiftliğini 9 milyar dolara satın alabiliyor, 35 yaşında bir adama bu paranın kaynağını soramıyorsa,  babanın oğula vermeyeceği 8 milyon dolar bağışın kaynağını sorgulamayacaktır.

Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Bir millet, kendi sırtından sürdürülen saltanatı, Uçakları, Yatları, Helikopterleri, Otomobilleri, Sarayları, Ziyafet sofralarını sorgulamıyorsa… Bir millet, üreten toplum iken, tüketen topluma düşürülmesini, üç paraya peşkeş çekilen, fabrikaları, arazileri sorgulamıyor. Sudan’da tarla kiralıyor halk seyrediyorsa…

Bir millet, emekli öğretmen eniştenin inanılmaz servetlere ulaşmış, kaynağını sorgulamıyorsa…

Bir millet, koyun ile insan arasındaki farkı bilmiyorsa… Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

21yılda harcanan para 2 trilyon 950 milyar doların üzerinde ve üstelik borçluyuz. Aç ve yoksuluz. Ama saraylarda reisimiz var!

Her yıl Türk çiftçisi, hayvan üreticisi yerine, yeryüzünde 97 ülkede tarım yapan, o ülkelerin çiftçilerine yılda ödenen para 9 milyar doları geçmiş ise. Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Bu ülkenin 530 milyar dış borcu, 260 milyar cari açığı var ise.

Kapı, kapı borç dilenen. Bu borcu milletin sırtına saran anlayışla kol kola, koyun, koyuna yatan. Milletin orasına koyan şerefsizlere boyun bükmüşse bir millet. Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Deprem paraları kayıp. İşsizlik fonu kayıp. Şehit aileleri için toplanan paralar kayıp. Oğlun Amerika’daki vakfına kimler ne kadar para aktarmış. Kimin parasını aktarmış meçhul. Dünya’nın en pahalı Akaryakıtını, Doğalgaz ve Elektriğe getirilen onlarca zam. Bu vakıfların finansı konumunda ise. Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

Bu ülkenin yoksul insanı 1 paket makarnaya, 5 kilo sıvıyağa teslim alan anlayışa mahkûm kılınmışsa.

Somali Cumhurbaşkanının veledi Türkiye’de adına kaza denilen cinayeti, işleyip çekip siktirolup bu ülkeden ayrılacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.