grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'den İhraç Edilen Domatesler Tek Tek Kontrol Ediliyor

Kırşehir'de termal seralarda üretilen domatesler yurt dışına ihraç ediliyor. İhraç edilen domatesler tarım il müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek kontrol ediliyor.

Gündem Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 22:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'de termal seralarda bombus arılarıyla üretilen domateslerin bir kısmı yurt içi pazarına sunulurken bir kısmı ise yurt dışına ihraç ediliyor. Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise yurt dışına ihraç edilen domatesleri sevk edilmeden önce kontrol ediyor.Müdürlüğün sayfasından yapılan açıklamada, '' İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli İnspektörlerimiz tarafından, ihracat ürünü olan domateslerde gerekli kontroller yapıldı. Yapılan ihracatın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz'' ifadelerini kullandı.

SATIN ALDIĞIMIZ DOMATESLER KONTROL EDİLİYOR MU ?

Tarım İl Müdürlüğü'nün yurt dışına ihraç ettiği domateslerin sevk edilmeden kontrol edilmesi akıllara ; ''yurt içi pazara satılan domatesler de kontrol ve denetimden geçiyor mu ?'' sorusunu getirdi.Bilindiği üzere Türkiye'den yurt dışına ihraç edilen sebze ve meyve ürünlerinde sorun çıkması halinde ihraç yapılan ülke bu ürünleri geri gönderiyordu.Sorun çıkmaması için ürünler tek tek kontrol edilerek yurt dışına gönderiliyor.Ancak sorunlu ürünlerin yurt içinde satışa sunulup sunulmadığı büyük merak konusu.Vatandaşlar, ''sorunlu ürünleri ihraç edilen ülke almazken eğer tekrar ülke içinde satışa sunuluyorsa sağlığımızla oynanıyor'' yorumunda bulundular.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.