grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Hacı Taşan için hatıra ormanı oluşturulacak, âmâ Keskin İlçesin'de

Bozlak türkülerin yanık sesi merhum Hacı Taşan için Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Hatıra Ormanı oluşturulacak. Merhum Taşan’ın, anısına ormanda fidanlar dikilecek.

Gündem Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 22:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 

haci-tasan-icin-hatira-ormani-olusturulacak-2.jpg

 

Kırıkkale Gençlik ve spor İl Müdürü Hamza Güneş,Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz ile birlikte Hacı Taşan Hatıra Ormanı'nda incelemelerde bulundu. Orman çalışmaları hakkında bilgi alan Güneş, ormanın korunması ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

haci-tasan-icin-hatira-ormani-olusturulacak-6.jpg

MERHUM HACI TAŞAN KİMDİR?

Kırıkkale’nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Hacı Taşan, nüfus kayıtlarına göre 7 Mart 1930 tarihinde Keskin ilçesinin, türkülere konu olan ve halk arasında “Hacelobası” olarak bilinen Hacıaliobası köyünde doğmuştur. Bazı araştırmalara göre ise Hacı Taşan, 1925 yılında Kırtıllar köyünde dünyaya gelmiştir. Daha 10-12 yaşlarında iken üstat Muharrem Ertaş’tan bağlama dersleri almış, aldığı dersleri kendi yeteneği ve mahalli sanatçılarla pekiştirmiştir. Yöre halkı tarafından olukça sevilen ve benimsenen Taşan, “Keskin Bülbülü” olarak adlandırılmıştır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.