grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'e Özgü Kilim Motifleri Seramikte Hayat Buldu

Kırşehir'in geleneksel kilim motifleri seramikte hayat buluyor.

Sanat Yayın: 02 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 02.07.2023 23:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Kırşehir'de Kilimden Seramiğe Yolculuk sergisi düzenlenecek.Kırşehir'e özgü kilim motiflerine, seramik eserler üzerinde yeniden hayat veren Pınar Macar Köksal, '' Geleneksel ve yöreseI motiflerin,fikir bazında olgunlaşıp,biçim ve renge büründüğü "KİLİMDEN SERAMİĞE YOLCULUK"adll sergimin oluşmasında, Anadolu Motiflerinin zenginliği ön plana çıkmıştır.

Bu motifler,düşüncemde farklı sentezlerle,Kırşehir kilim motifleriyle olgunlaşıp, seramik form üzerinde estetik görünümlere kavuşmuştur.YakIaşık 23 Eserden oluşan Seramik sergimde bu motifler faklı bir şekilde yeniden tasarlanarak seramik ajur tekniği uygulanmıştır. Tüm sanat severleri 4 Temmuz saat 14:00 deki açılacak olan kişisel sergime katilimlarınizı bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.