grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Petlas'ın İşçilere ''Sendikalı-Sendikasız'' Ayrımı

Petlas'ta sendikasız işçiler, kendilerine verilen yüzde 50'lik zammı az buldu.Maaşlarında iyileştirme talep eden işçiler, çıkarılmayla tehdit edildiklerini bildirdi.

Gündem Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde Petrol-İş sendikası ile toplu iş sözleşmesi yapan ve maaşlarda toplamda yüzde 100 artış gerçekleştiren Petlas, sendikasız işçiler için aynı artışı gerçekleştirmedi.14 bin TL maaş alan sendikasız işçiler için yüzde 50'lik artış gerçekleştiren Petlas yönetimi işçilerin talebini görmezden geliyor.2024 yılı için 21 bin 500 TL maaş alacak olan işçiler, bu parayla nasıl geçineceklerini kara kara düşünüyorlar.

Yönetim baskısı nedeniyle sendikalı olamadıklarını  kaydeden işçiler, ayrılmak istediklerinde tazminatlarını alamadıklarını ve Petlas'ın kendilerine , ''isteyen gider, isteyen çalışır'' yaklaşımıyla çalışmaya mecbur bıraktığını ifade ettiler.

Maaşlarında toplamda yüzde 100'lük artış talep işçiler, 30 bin TL'ye yakın bir maaş almak istediklerini yinelediler.

Petlas yönetiminin maaş artışlarında sendikalı-sendikasız ayrımı yapması, akıllara Kemal Sunal'ın ünlü filmi ''Kibar Feyzo'' daki sahneyi getirdi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.