grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Gaziler İçin Akşam Yemeği Verildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Bahattin Kaya, dernek üyeleri ve aileleri ile de Ağalar Konağı'ndaki dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 20:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Gazilerimize verilen değerin bir ifadesi olarak “19 Eylül Gaziler Günü” Kırşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.Törenin ardından Kırşehir'deki Gaziler, ağalar konağında düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldiler.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekte Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Bahattin Kaya, dernek üyeleri ve aileleri bulundu.

 

 

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgelerindendir. Gazilerimize saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek, toplum olarak önemli sorumluluğumuzdur.” diyen Başkanı Ekicioğlu, burada yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Çok değerli gazilerimiz, hepinizin bildiği üzere Ulusumuz, canından üstün tuttuğu yurdunu korumak için hiçbir özveriden kaçınmamış, bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri yok etme başarısını göstermiş yüce bir ulustur. Şanlı tarihimiz, bu uğurda kazanılan zaferler ve kahramanlık destanları ile doludur. Kuşaktan kuşağa aktarılarak sürdürülen bu kararlılık ve bilinç, bizleri, bağımsız bir devlete ve çağdaş bir Cumhuriyet’e kavuşturmuştur. Yurttaşlarımızın kararlılığını büyük bir zafere dönüştürerek varlığımızı güçlendiren Ulu Önderimiz Atatürk, kurduğu Cumhuriyet’le bizlere, bireyi yurttaş konumuna yükselten çağdaş bir devlet, yeni bir yaşam biçimi, aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Sakarya Zaferi’nden kısa süre sonra Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını vermesi, Türk Ulusunun Yüce Önder’e güveninin, sevgisinin ve bağlılığının anlatımı olmasının yanı sıra, O’nun kişiliğinde şehitlere ve gazilere duyduğu saygının da göstergesidir.

Bizlere bağımsızlığımızı ve Cumhuriyeti armağan eden, yurt topraklarında özgür ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımıza ve gazilerimize sonsuz şükran ve gönül borcu duyuyoruz.

Yurtsever insanlarımızın, yaşamlarını değerli kişiliklerine yaraşır biçimde iyi koşullar altında sürdürebilmelerinin sağlanması, yalnızca onlara olan borcumuz değil, ulusal dayanışmamızı güçlendirmenin de değişmez koşuludur.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü’nü kutluyor; hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.