grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ekicioğlu, '' Verin dilekçeyi kim abidik gubidik yapmış görün''

Kırşehir Belediye Meclisi'nde Cumhuriyetin 100. yılında kurulan sahne ile ilgili tartışma yaşandı. Başkan Ekicioğlu, AK Parti döneminde kurulan sahnelerin kat ve kat daha pahalı olduğunu örnekleriyle açıkladı.

Gündem Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 22:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Cumhuriyetimizin 100. yılında Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydanı'nda düzenlenen dev organizasyonda ''Mavi Gri'' grubu sahne almıştı.Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşünün ardından meydan tamamen dolmuş ve Cumhuriyet coşkuyla kutlanmıştı.AK Partili Meclis Üyeleri söz Cumhuriyetin 100. yılı için Cacabey Meydanı'nda kurulan sahnenin bedeli ile ilgili soru önergesi verdi.Söz konusu soru önergesinde sahne bedeli ve getirilen sanatçılara ne kadar ödendiği soruldu.2023 yılı kasım ayında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı bölümünde söz konusu soru önergesinin grup adına değil kişisel olarak ya da sözlü olarak yapılması gerektiği belirtildi. AK Parti Belediye Meclis Temsilcisi Mustafa Çakır, bu talebini yineledi. Bunun üzerine Başkan Selahattin Ekicioğlu, sahne kurulumunun açık ihale usulü ile 780 bin artı KDV ile verildiğini belirtti. Ekicioğlu ayrıca sanatçılara da 400 bin TL ödendiğini dile getirdi.

 

259 BİN DOLARA VERİLEN İŞ 33 BİN DOLARA İHALE EDİLDİ

Başkan Ekicioğlu daha sonra ise AK Parti döneminde sahne kurulumuna ne kadar ödendiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.Ekicioğlu, AK Partili Yaşar Bahçeci döneminde 4 sahne kurulumu gerçekleştirildiğini ve bunlara toplamda 4 milyon 950 bin TL ödendiğini kaydederek her bir sahne kurulumunun ise ortalama bedelinin 1 milyon 250 TL'ye denk geldiğini söyledi.O dönem doların 4, 81 TL olduğunu kaydeden Başkan Ekicioğlu, söz konusu ses sistemlerinin ithal olduğunu ve dolar üzerinden değerlendirme yapıldığında 2018'de gerçekleştirilen sahne kurulum bedelinin 259 bin dolara; kendileri tarafından Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen sahne kurulumunun ise 33 bin dolara gerçekleştirildiğini iletti.2018 yılında gerçekleştirilen kurulum bedeli günümüz kuruyla ile çarpıldığında ise 7 milyon 250 bin TL'lik bir rakama denk geliyor. Başkan Ekicioğlu, '' 2018 yılında çadıra 200 bin dolar verdiğinizi, sahne kurulumuna 1 milyon 250 bin TL verdiğinizi , bizim de açık ihale usulüyle 780 bin artı KDV ile yaptırdığımızı Kırşehir kamuoyu bilsin, siz de bilin ve  karşılaştırın diye söylüyorum'' ifadelerini kullandı.

 

''VERİN DİLEKÇEYİ KİM ABİDİK-GUBİDİK YAPMIŞ GÖRÜN''

AK Partili Meclis Üyelerinin trollerin yönlendirmesiyle hareket ettiklerini ve sahne kurulumuna ilişkin verilen soru önergesini ise ''Cumhuriyet Karşıtlığı'' olarak değerlendiren Başkan Ekicioğlu, meclis üyelerinin arsa satışına ilişkin de soru önergesi verdiklerini ancak bu önergeyi geri çektiklerini kaydetti. Söz konusu soru önergesine istinaden verilerin çıkarılacağını belirten Ekicioğlu, '' Biz satıp abidik gubidik yapmadık. Hülle ile satıp kendimize benzinlik ya da ticaret yapmadık. Aldığımız arsa belki de sattığımızdan fazladır. Âmâ maalesef geri çekmişsiniz tam kuş kafese girmiş. Dilekçeyi verirseniz tekrar çıkarırım; Daha önce arsa alıp da kim benzinlik yapmış, kim ticari alana çevirmiş, kim abidik yapmış, kim gubidik yapmış. Âmâ maalesef geri çekmişsiniz'' dedi.

Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çakır, '' Ne kadar arsa sattığınızı sormak suç mu?'' diye sorunca Başkan Ekicioğlu, '' Değil ! Benim de ; şu kadar alıp şu kadar satmışsınız, şu kadarını ticari alana çevirmişsiniz, şu kadar meclis üyesi almış, şu kadarını yöneticiye geçmiş dememiz de suç değil. Ben de sizin yaptığınızın örneğini göstereceğim. Keşke o dilekçeyi tekrar verseniz de ; nereler kimlere gitmiş, kimlere rant sağlanmış hepsini çıkarsam. Dilekçeyi çekmenize kızıyorum. Niye çektiniz dilekçeyi ? Troller yazıyor dilekçeyi veriyorsunuz ama Selahattin kafamızı sabunlar diye geri çekiyorsunuz dilekçeyi.'' diye konuştu. Bunun ardından AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu toplu olarak terk etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.