grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali başladı.

Tedavisi nedeniyle Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, video konferans ile katılarak, teşekkür etti.

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2023 00:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Tedavisi nedeniyle Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, video konferans ile katılarak, '' Bu özel günde Türkiye’de tek Müzik Şehri olan Kırşehir’de, Uluslararası Müzik Festivali kapsamında diğer ülkelerden gelen sanatçılarımıza, diğer şehirlerimize, özellikle Abdallarımıza, Ulusal Sanatçılarımıza ve Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’a bu günde bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum, güzel günlerde görüşmek dileği ile '' dedi.

UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali, 11 Temmuz 2023 Salı günü saat 18.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi önünden başlayıp Cacabey Meydanı’nda sona eren Kortej Yürüyüşü ile başladı. Kortejin alana ulaşmasıyla birlikte sahne programları başladı. Belediye Başkan Vekili Osman Uçar ile birlikte Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ve binlerce sanatseverin katıldığı programda, Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi, Abdallar Konseri, Tahir Uçar ve Âşık Maksut Feryadi Konserinin ardından ilk günün kapanış Konserini ise değerli sanatçımız Emel Taşcıoğlu verdi.

 

 

Emel Taşcıoğlu Konseri öncesi sahneye gelerek UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, konuşmasında şunları ifade etti:

“Uluslararası Müzik Festivali için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan Kırşehir gibi Hannover , Batum  ile Festivalimize online olarak katılan Kazan’dan  bu şehirlerin resmi Unesco temsilcileri ile bu şehirlerin müzik grupları ve bazılarının ayrıca dans grupları bugün aramızdalar. Tüm misafirlerimizle birlikte Festivalimize katılan siz değerli konuklarımızla Ozanlar Diyarı Kırşehir’imizde bir arada bulunmaktan gurur duyuyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz.

 

 

Hatırlanacağı üzere Kırşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde hazırlamış olduğumuz Festivalde de yine UNESCO Müzik Şehirleri ve ülkemizdeki farklı yaratıcı alanlardaki UNESCO Şehirleriyle birlikte UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10’uncu Yıl Anma Programını hayata geçirmiştik.

 

 

25 Eylül 2012 tarihinde ‘bu dünyadan geçen’ Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal Geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olarak, Kırşehir’in UNESCO yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik Alanı’nda dahil olmasında büyük katkı sağlamıştır. Bilindiği üzere Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, 2012 yılındaki vefatından önce, 2009 yılında UNESCO tarafından "Yaşayan insan hazinesi" unvanını almıştı. Neşet Ertaş sadece türkü söyleyen biri değil, aynı zamanda kendine ait yapısı olan eşsiz ve özgün bir saz çalma ustasıdır; bu nedenle de Bozkırın Tezenesi unvanıyla anılmaktadır.

 

 

 Büyük Ozanımız Neşet Ertaş başta olmak üzere kültürümüze ve bu sürece katkı sunan tüm Ozanlarımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Kırşehir Belediyesi olarak, bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalarımıza, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bugün burada olduğu gibi bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz. 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik Alanında dahil olan ve taahhütlerini yerine getiren 3 ülkeden birisi olmanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz. Biz, Kültürümüze inanarak sahip çıkıldığında ve onun da en iyi şekilde temsil edildiğinde şehrimiz ve ülkemiz adına güzel sonuçlar elde edilebileceğini de kanıtlamış olduk.

 

 

Bu bağlamda 11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirecek olduğumuz UNESCO Uluslararası Müzik Festivali’nin, UNESCO Şehirlerinin üyelerini de daha fazla birbirine yaklaştırmasına vesile olacağını düşünüyoruz.

UNESCO unvanını taşıyan şehirler olarak aynı çatı altında bulunmamız vesilesiyle, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin birbirini etkilemesi ve dayanışma potansiyelinden hareketle, başta Müzik olmak üzere tüm sanatsal faaliyetlerin ve yaratımların birbirini beslemesi ve desteklemesi düşüncesiyle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Uluslararası Müzik Festivali’mize katılan herkese bir kez daha hoşgeldiniz diyor; saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Belediye Başkan Vekili Osman Uçar’ın açılış konuşmasının ardından, Ankara’da bulunan ve başarılı bir ameliyat geçiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu gönderdiği video mesajı ile Festivale katılanları selamladı. Başkan Ekicioğlu, video mesajında şunları ifade etti:

“Değerli hemşehrilerim, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali kapsamında tüm katılımcıları selamlıyorum. Bu yıl rahatsızlığım nedeniyle aranızda bulunamıyorum. Ama en kısa zamanda sizlerle birlikte olacağım. Bu özel günde Türkiye’de tek Müzik Şehri olan Kırşehir’de, Uluslararası Festival kapsamında diğer ülkelerden gelen sanatçılarımıza, diğer şehirlerimize, özellikle Abdallarımıza, Ulusal Sanatçılarımıza ve Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’a bu günde bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum, güzel günlerde görüşmek dileği ile.”

 

 

İlk günün kapanış Konserini veren sanatçımız Emel Taşcıoğlu’na plaketini Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar ile birlikte milletvekilimiz Metin İlhan takdim etti.

 

 

UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI:

12 Temmuz 2023

17.30- Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi

18.00- Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu

19.00- Hanover (Almanya) Müzik Topluluğu

20.00- Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu

21.00- Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu

 

13 Temmuz 2023

18.00- Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi

18.30- Veli Ertaş Konseri

19.30- Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu

20.00- Fatma Aydoğan Konseri

21.00 Sura İskenderli Konseri

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.