grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Aydın’da kız öğrenci yurdunda asansöre sıkışan bir öğrenci hayatını kaybetti

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Işıklı Kız Yurdu'nda öğrencilerin bindiği asansör yükü kaldıramayınca kaydı. Paniğe kapılarak çıkmaya çalışan Zeren Ertaş, asansör kabini ile duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 21:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Efeler'deki Işıklı Kız Yurdu’nda gece meydana gelen asansör faciasında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının ifadesine göre yurdun 6'ıncı katında 15 kişilik asansöre bir grup öğrenci bindi.

Asansör bu sırada aşağı kaymaya başladı. Öğrenciler paniğe kapıldı. Çıkmaya çalışan Ertaş, can havli ile atılınca asansör kabini ile duvar arasında sıkışarak feci şekilde can verdi. Genç kızın duvar ile asansör kabini arasında sıkışması üzerine asansörün durduğu, düşmesi halinde daha büyük bir facianın meydana gelebileceği belirtildi.

Hayatını kaybeden öğrenci birkaç ay önce paylaştığı fotoğrafta asansör aynasına “Sadece ölüler görür” diye yazmış

BİR ASANSÖR ARIZALIYDI

Yurt binasındaki 15 kişilik iki asansörden birinin arızalı olduğu, çalışan tek asansörün de sıkıntılı olduğuyla ilgili öğrencilerin daha önce yönetime defalarca şikayette bulunduğu, sonuç alamayınca da sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

 

“KURTLU YEMEKTEN SONRA CANIMIZ DA ARTIK TEHLİKEDE”

Yurtta kalan bir öğrenci, odasının camından çektiği videoda, “Video almamamız konusunda çok uyarıldık. Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar. Günlerdir uyardığımız asansör düştü. Kurtlu yemeklerden sonra canımız da artık tehlikede. Çok uyardık, hepimiz söyledik fakat asansör bir türlü yapılamadı. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Görüntü almamızı engellemeye çalışıyorlar. Artık bizim sesimizi duyun” diyerek isyan etti.

DHA

VALİ: ARAŞTIRIP İNCELİYORUZ

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Işıklı KYK yurdunda yaşanan asansör faciasının ardından kısa bir açıklama yaparak konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

Canbolat,  “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül’de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER AYAKLANDI

Kız yurdundaki olayı duyan ADÜ'nün diğer yurtlarındaki öğrenciler Işıklı yurdu önüne geldi. “Yönetim istifa”, “KYK susma hakkını savun” sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti. Kent meydanında toplanan öğrencilere de polisler TOMA’larla müdahale etti. Bazı öğrencilerin gözaltına alınması tansiyonu daha da yükseltti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.