grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Üniversitemizde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Dış Tetkiki Başladı

Üniversitemiz, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkike hazır.

Gündem Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 19:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

27-29 Aralık 2023 tarihleri arasında üniversitemizde TSE tarafından yapılacak olan dış tetkik 27 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen açılış toplantısı ile başladı. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, TSE’de görevli Coşkun Yıldırım, Halil İbrahim Arslan, Musa Ataman, Harun Aslan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Genel Sekreter Yardımcısı Canfer Memoğlu,  Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcıları Ekrem Öztürk ile Prof. Dr. Gülbahar Üçler katıldı.

ISO 2015 yeni dönem belgelendirmesi sürecinin başlangıç toplantısının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesinin kalite çalışması kapsamında ilk başarıları olduğunu ifade eden Rektör Karahocagil, bu başarının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve akabinde bir çok üniversitenin de bu süreçlere başvurduğunu ve bunları tamamladığını söyledi.  Bu başarının ardından YÖKAK’ın dış değerlendirme süreciyle yola devam ettiklerini ve o süreçte de 2022 yılındaki başvurularının kabul edildiğini vurgulayan Rektör Karahocagil, Kurumsal Akreditasyon Programından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyonu aldıklarını ve bunu alan 2006’dan sonra kurulmuş ilk devlet üniversitesi olduklarını belirtti. Bu başarının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite çalışmalarını bırakmadığını 2023 yılında kasım ayında yapılan Kalite Kongresinde İstanbul Lütfü Kırdar Salonunda EFQM Üstün Performansta 5 Yıldız yetkinliğine ulaşmış olduklarını ifade eden Rektör Karahocagil, bu yetkinliğin de kendileri için  son durak olmadığını dile getirdi.

Bütün bu çalışmalarını Ahiliğe dayandırdıklarını ve bundan dolayı hepsini içselleştirdiklerini belirten Rektör Karahocagil, bunun bir motivasyon olarak kendilerine geri döndüğünü vurguladı. Bu süreçleri yürütürken bilimsel çalışmalar ile makalelere konu olan Ahiliğe yaslandıklarını söyleyen Rektör Karahocagil, Ahiliğin Türk Kalite Yönetim Sitemi anlamında 13. Yüzyılda hem bir meslek örgütü olması yanında aslında bir kalite hareketi olduğuna da dikkatleri çekti. Ahilik ilkelerinin kalitenin esasını oluşturduğunu belirten Rektör Karahocagil, bundan dolayı yaptıkları çalışmaların hepsini Ahiliğe dayandırdıklarını ifade etti. Bu işi ileriye taşımak amacında olduklarını ve kaliteyi bir yaşam tarzı olarak bütün süreçlerimizde hayata geçirmek isteklerini dile getiren Rektör Karahocagil, hem ISO standartlarını hem YÖKAK ve EFQM kriterlerini karşılayacak olan Ahiliğe dayalı bir kurumsal kalite kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.