grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Belediyesi'nde SDS Yüzde 85'e Yükseltildi

Kırşehir Belediyesi ile Yerel-Sen arasında imzalanan anlaşmayla yüzde 45 olan Sosyal Denge Sözleşmesi Yüzde 85'e yükseltildi.

Gündem Yayın: 24 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.11.2023 21:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasından memur ve sözleşmeli memurları kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzalandı.Sosyal medya hesabından imza törenini paylaşan Kırşehir Belediye Başkanı , '' İşçilerimizin ardından memur ve Sözleşmeli memur mesai arkadaşlarımızı da enflasyona ezdirmemeye kararlıyız.Görevi devraldığımızda %45 oranında olan Sosyal Denge Sözleşmemizi %85’e çıkararak, Tüm YEREL-SEN temsilcileri ile imza altına aldık'' diye konuştu.

 

 

SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ YA DA TAZMİNATI NEDİR ?

Kamuda , personellerin maaşları arasında bazı farklar vardır. Bu farklara sosyal denge tazminatı ile müdahale edilir ve gelir farkını dengelemek için düşük maaş alan memurlara sosyal denge tazminatı ödenir. Sosyal Denge Tazminatının verilip verilmemesi tamamen Belediye Başkanının tasarrufundadır.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI HANGİ KAMU PERSONELLERİNE VERİLMEKTEDİR?

Belediyelerde , il özel idarelerinde çalışmakta olan kamu personelleri, sosyal denge tazminatı almaktadır. Öte yandan 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu personeli olarak tanımlanan herkes diğer personeller de bu ödemelerden faydalanmaktadır. Sosyal denge tazminatı ödemesinde sendika şartı da aranmaz. Memur, 4/B, 4/C gibi kamu görevlisi olarak çalışan personeller bu ödemeleri alır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.