grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Tepki çeken madeni 5 TL'ler için Darphane'den tuhaf açıklama

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan 5 liralık madeni paralardaki rölyefin Atatürk'e benzemediği yönündeki eleştirilere Darphane'den tepki geldi.

Gündem Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 21:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tepki çeken madeni 5 TL'ler için Darphane'den tuhaf açıklama
    
 

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan ve dolaşıma giren 5 liralık hatıra paralarla ilgili tartışma devam ediyor.

Madeni paranın arka yüz deseninde yer alan rölyefin Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği yönündeki tepkilere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

AA'ya konuşan Darphane yetkilileri "Kamuoyunu yanıltmak amacıyla kasıtlı olarak para üzerindeki Atatürk rölyefi ile oynanarak algı çalışmaları ve dezenformasyon yapılmaktadır. İddia ve yorumlar tamamen asılsız olup paylaşılan resim gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu hatıra paralar, AA tarafından Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde görüntülenerek servis edildi.

Ancak servis edilen fotoğraflar ile vatandaşların sosyal medyada tepki gösterdiği ve Darphane'nin "gerçeği yansıtmıyor" dediği fotoğraflar arasında bir fark olmaması dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN FOTOĞRAF

DARPHANE'DEN PAYLAŞILAN FOTOĞRAF

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.