grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

METİN İLHAN CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ AHİLİK KÜLTÜR HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Kırşehir; halkıyla, kültürel değerleri ve derinlikleriyle Ahilik geleneğini özümsemiş ve Ahilik kültürünün Anadolu’daki simgesi haline gelmiş bir kenttir.

Gündem Yayın: 17 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 17.09.2023 23:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

METİN İLHAN
CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ
AHİLİK KÜLTÜR HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Kardeşliği, dayanışmayı, eşitlikçi ve adil olmayı önemli kılan Ahilik; sosyal ve kültürel değerlerin korunmasına ve yaşatılmasına her daim özen göstermiş, Anadolu insanının Ahilik kültürüne sahip çıkması ve nesiller boyu aktarımını sağlaması için öğretiler yüklemiştir.

Ahilik; hoşgörülü, hakkaniyetli, adaletli, erdemli, iyi bireyler olmaya ve emeğin her alanda kıymetli olduğuna vurgu yapmaktadır. Ahi kişi ise; bu olgularla birlikte doğru, dürüst ve yüksek değerlere sahip, prensipleri olan nitelikteki kişilerdir.

Kırşehir; halkıyla, kültürel değerleri ve derinlikleriyle Ahilik geleneğini özümsemiş ve Ahilik kültürünün Anadolu’daki simgesi haline gelmiş bir kenttir.

Bu duygular ışığında; geçmişten bugüne değin yaşatılmakta olan Ahilik kültürünün ve geleneğinin sosyal öğretilerle nesilden nesile aktarılmasının her daim kıymetli ve önemli olacağını belirtiyor, Ahilik Kültür Haftasını kutluyorum.

Dr. Metin İLHAN
CHP Kırşehir Milletvekili

#
Yorumlar (1)
İlker Türk
18.09.2023 00:06
Ahilik deyince ilk akla gelen şehrimiz Kırşehir olması gerek kıymetli vekilim ama velakin bizim şehrimiz yolsuzlukta hilebazlıkta yalancılıkta ilk sırada filama tutuyor biz nekadar adaletli olmasını istesekte olmuyor be vekilim olmuyor çemaş başta olmak..
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.