grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Karma Eğitimi Hedef Alan Harem Selamlık Politikalara Boyun Eğmeyeceğiz!

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan (Eğitim Sen) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz” sözlerine tepki gösterdi.

Eğitim Yayın: 15 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.07.2023 00:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan (Eğitim Sen) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz” sözlerine tepki gösterdi.
             Bakan Tekin’in, kız çocuklarının eğitime erişememelerinin sebebini siyasi iktidarın üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmemesine değil de velilerin çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istememelerine bağlayarak, “Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz.” diyerek karma eğitimi hedef almasının, siyasi iktidarın Talibanvari gerici zihniyetinin bir yansıması olduğu belirtilen açıklamada;
“Siyasi iktidarın seçimden önce kurduğu gerici ittifaklarla toplumu siyasal İslam temelinde yeniden inşa etme politikası, seçimden hemen sonra Milli Eğitim Bakanı tarafından uygulanmaya konmak istenmektedir. Milli Eğitim Bakanı, cumhuriyet değerlerini, laikliği ve demokrasiyi hedef alırken Anayasayı ve uygulamakla yükümlü olduğu mevzuatı yok saymakta, eşitlik ilkesini çiğnemektedir.
         Kendi dünya görüşüne göre toplumu dönüştürmek isteyenler, amaçlarına eğitim sistemini değiştirmekle ulaşabileceklerini çok iyi bilmektedir. Haliyle siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanı, harem selamlık bir eğitim sistemini topluma dayatarak tek tip toplum yaratma arzusunu yaşama geçirmeye çalışmaktadır.”
            Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan, şunları da ifade etti; “Belirtmek isteriz ki bu açıkça anayasal bir suçtur! Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin belli ki güç sarhoşluğu içerisindedir. Ebeveyn haklarını kendi amaçları için kutsarken çocuk haklarını bir kenara itebilme cüretini kendilerinde görebilenlerin karma eğitim düşmanlığı yeni değildir. Yandaş sendikalarıyla, ittifak içerisinde oldukları dini tarikat ve cemaatlerle önce çocuklarımız, sonrasında da toplumsal yaşamın her alanı dinselleştirme politikalarının hedefindedir.
          Üstelik bu açıklama, kimilerinin söylediği gibi bir gündem değiştirme açıklaması değil, aksine bir gündem açıklamasıdır! Artık çok iyi biliyoruz ki AKP-MHP merkezli ittifak, her türlü sömürüyü, yoksullaştırmayı, zulmü, eşitsizliği, ayrımcılığı ve baskıyı dinselleştirme politikalarıyla harmanlamaktadır.
          Ancak bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak buradayız! Cumhuriyet değerlerini, laikliği, demokrasiyi, cinsiyet eşitliği ve özgürlüğünü hedef alan, haklarımızı yok sayan, eşitsizliği derinleştirmek isteyenlerin karşısında, bulunduğumuz her alanda direneceğimizi belirtmek istiyoruz. Karma eğitimi kaldırmak isteyenlerin cüretini örgütlü mücadelemizle alaşağı edeceğiz! Laik ve bilimsel eğitimi yok sayanlara haklarımızı, hukuku ve pedagojiyi biz öğreteceğiz! Kısacası sinmeyecek, yılmayacak ve çocuklarımıza, haklarımıza, yarınlarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız! Encümen-i Muallimin’den TÖS’e, TÖB-DER’e ve Eğitim Sen’e uzanan ve bu topraklarda yüzyılı aşan bir mücadele geleneği olan bir eğitim örgütü olarak, Türkiye’de iktidar ve ortaklarının ataerkil bir zihniyetle kadınların yaşam ve eğitim haklarına yaptığı bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz! Cinsiyet eşitliğinin eğitimin her kademesinde sağlanması için mücadelemiz sürecektir!” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.