grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Hala Kırşehir'de Gezebiliyor Diyen Bayram Bilge Tokel'e Sinan Yağmur'dan Cevap

Yazar Sinan Yağmur cephesinden söz konusu iddialara ilişkin açıklama geldi. İtibarıma kast eden kişi ya da kişiler hakkında yasal yollara başvurduğumu ve başvuracağımı bildiririm'' dedi.

Gündem Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 22:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
 
 

Kırşehir'de Neşet Ertaş için düzenlenen panelde konuşan sanatçı yazar Bayram Bilge Tokel, Ahilik Haftası'na son kitabı, ''Aşkın Son Romanı Neşet Ertaş'' kitabının imza programı için Kırşehir'e gelen ve aynı zamanda kendisi de Kırşehirli olan Sinan Yağmur hakkında, Neşet Ertaş Kitabı'ndan olduğu gibi kopyalama yaptığı gerekçesiyle 'intihal' suçlamasında bulunmuştu.

Panelin bir kısmında konuya değinen Tokel, '' Gerçek dışı haberlere kaynaklık eden birinin yazarı dün Kırşehir’deydi. Kırşehir Valiliği’nin düzenlediği kitap günleri etkinliğinde bu arkadaş bir imza günü düzenledi. Açıkçası ismini ağzıma almayı kendime yakıştıramıyorum. Ama, 'Bayram Bilge Tokel, biriyle ilgili konuşuyor, gölge boksu yapıyor ismini de vermiyor' gibi sözlerle muhatap olmamak adına ismini mecburen veriyorum. Bu kişi Sinan Yağmur isimli bir arkadaştır.1-1.5 sene önce, ‘Aşkın son ozanı Neşet Ertaş’ diye bir kitap yazdı. Kitabın basıldığını gören birisi beni aradı. ‘Abi böyle bir kitap çıkmış okudun mu?’ dedi. Okumamıştım gittim aldım ve okudum. Benim yazdığım kitaptan noktasına virgülüne bile değiştirmeden kes yapıştır yöntemiyle almış.O kadar çok ki. 1 sayfa değil, 2 sayfa değil. Sayfalarca alıntılar var. Paragraf, cümle kafi gelmemiş. Bazı yazdığım sayfaların tamamını alıp kendi kitabına koymuş. Bizim dilimizde, Türkçe'mizde bu yapılanın adı hırsızlıktır, çalıntıdır. Bile bile hırsızlık yapılanın konuşulacak bir şeyi yok. Tabii ki yaşanan durumu mahkemeye intikal ettirdim ve uzun bir yargılama kararı sonucunda bu arkadaşımızın bu kitabının tamamen hırsızlık olduğu tescil edildi. Maddi ve manevi tazminata mahkum edildi. Ama hala kendisi ortalıkta dolaşabiliyor. Bu arkadaşın Kırşehir’de bulunduğu zaman içerisinde vatandaşlar tarafından bu yaptığından haberleri olduğunu ve yüzüne karşı söylemelerini isterdim” diye konuştu.

 

''KAMUOYUNA YANLIŞ BİLGİ VEREREK YARGILAMA SÜRECİNİ ETKİLİYOR''

Bayram Bilge Tokel'in açıklamalarına ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Yazar Sinan Yağmur ise şu ifadelere yer verdi :

''Neşet Ertaş'ın vefatının 11'inci yıldönümü anma programları kapsamında Kırşehir'e gelen Bayram Bilge Tokel, verdiği söyleyişi sırasında “yazar Sinan Yağmur'un kendisine ait eserleri kitabında intihal yaparak yayınladığını ve buna ilişkin açtığı dava neticesinde mahkeme sürecinin sonuçlandığını, Sinan Yağmur aleyhine tazminata hükmedildiğine” ilişkin söylemlerde bulunmuştur. İlgili haberlere konu söylemlerin gerçeklik payının olmadığı, Bayram Bilge Tokel’in devam eden, kesinleşmemiş ve henüz karar dahi verilmemiş bir yargılama hakkında alenen yanlış bilgiler vererek kamuoyu nezdinde şahsımı karalamaya, mahkemeyi ve süreci etkilemeye çalışmaya, şahsımı kullanarak gündeme gelmeye matuf eylemlerine hukuki yollarla cevap vereceğimi belirtmek isterim.  Yargılama süreci devam ediyor olup henüz herhangi bir karar tesis edilmemiş olmakla; mahkemece lehe ya da aleyhe kurulacak bir hüküm halinde dahi karar kesinleşinceye kadar şahsın iddiaları kanıtlanmış sayılmayacaktır. Kaldı ki haberlere konu söylemlere dayanak bir mahkeme kararı sunulamamıştır. Neşet Ertaş’ı anma kapsamında düzenlenen bir panelde, Neşet Ertaş’ı anmak ve anlamak için toplanan sevenlerinin huzurunda yapılan açıklamaları talihsizlik ve kendi şahsımdan çok Neşet Ertaş’ın hatırasına saygısızlık olarak görüyorum. Manevi haklarımı ihlal eden, masumiyet karinesini hiçe sayan ve adli makamlara intikal etmiş bir yargılama hakkında açıkça kamuoyuna yalan yanlış bilgiler vererek yargılamayı etkileyen, itibarıma kast eden kişi ya da kişiler hakkında yasal yollara başvurduğumu ve başvuracağımı saygılarımla kamuoyuna bildiririm.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.