grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Zafer partisi, millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e İstifa Et Çağrısında Bulundu

Zafer Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Kaptan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in deprem bölgesindeki eğitim kurumları ile ilgili sözleri hakkında basın açıklaması yaptı:

Gündem Yayın: 18 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 18.08.2023 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Zafer Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Kaptan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in deprem bölgesindeki eğitim kurumları ile ilgili sözleri hakkında basın açıklaması yaptı:

Siyaseti kendi çıkar grupları için bir hedef haline getirenlerin Türk Milleti'nin evlatlarını siyasi hesaplara kurban vermesine müsaade etmeyeceğiz.

Yaşanan felakette deprem bölgesinde okul yanlarında bulunan hasarlı evlerin akıbeti sorulunca, “Yerel seçimlerde bize oy verin, bu işi halledelim” diyen Milli Eğitim Bakanı’nın; insani değerlerini kaybetmiş, vicdanını siyasi ihaleye çıkarmış, aklını şeytana teslim etmiş olması gerekir. Eğer ki böyle ise; biz, bu şeytanın bacağını kıracak, onu yetiştiren kirli aklı bu topraklara gömeceğiz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız değil; hiç şüphesiz vatandaşı geri plana atan, siyaseti önceleyen bu akıl olacaktır.

17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde, "Yerel seçimlerde bize destek verin, bu işi çözelim" demek için Milli Eğitim Bakanının insanlığını ve tüm ahlaki değerlerini yitirdiğini düşünüyoruz.

Hiç şüphesiz bir Milli Eğitim Bakanının görevi; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın sağlığını korumak ve eğitim hayatını kesintisiz devam ettirmektir. Bu görevi yerine getirmek yerine siyasi hesap ve kaygıları dillendirmek Milli Eğitim Bakanlığı görevinin suistimal edilmesidir.

1990'lı yıllardan beri ağır deprem riski yaşayan İstanbul’u, 2002'den bu yana Türkiye'yi yöneten İktidar son 21 yılda yaşanan onlarca depremde on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce vatandaşımızın yaralanmasına, uzuv kaybına ve milyarlarca dolar ekonomik zarara girmesine neden olmuştur.

Türkiye'yi yönetme yetkisini elinde bulunduranlar çıkardıkları imar aflarıyla, kurdukları çirkin rant ağlarıyla, Türk Milletini depreme kurban vermişlerdir. Bu zihniyetle de kurban vermeye devam edeceklerdir.

Deprem felaketini yaşayan 11 ilimiz ve tüm illerimizde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, insan onuruna yakışan bir hayatı tesis etmek ve güvenli kentlerde yaşamak için vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza çalışacağız. Üzerimize düşen tüm görevi yerine getireceğiz.

Sayın Bakanı bu açıklamasını geri almaya ve Türk Milletinden özür dilemeye, eğer geri almıyor ve bu açıklamayı hala kendi inandığı değerlerle bağdaştırmaya devam ediyorsa kendisini istifa etmeye davet ediyoruz. Hiç şüphesiz ki; en doğru karar bu olacaktır.

Bir an bile istikbali için çalışmaktan vazgeçmeyeceğimiz Aziz Türk Milletine saygılarımızla…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.