grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Cumhuriyet Coşkusu Meydana Sığmadı

Kırşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı.Coşkulu kalabalık Cacabey Meydanı'na sığmadı.

Gündem Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 13:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı, Kırşehir'de coşkuyla kutlandı.Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri Vali Hüdayar Mete Buhara'nın saat 10:00'da valilikte tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

 

 

Ardından, saat 10.30’da Cacabey Meydanında Vali H. Mete Buhara ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun halkı selamlamasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlama törenlerine ilimiz protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşımız katıldı.

 

 

Mehtaran Bölüğü konseri, halk oyunları gösterisi ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl kutlamaları Tören Geçişi ile sona erdi.

 

FENER ALAYI BÜYÜK BİR COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

Saat 18:30'da Valilik önünde başlayan Fener Alayına Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, siyasi parti ve stk temsilcileri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.Kortej Valilikten Askerlik Şubesi önündeki kavşak noktasına kadar uzadı.

 

 

Yürüyüş sırasında vatandaşlar, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene'' şeklinde sloganlarla birlikte İzmir marşını söylediler.

 

 

Kortej daha sonra tarihi Kale'de son buldu.Kalehöyük üzerinde düzenlenen etkinlikte ise Türk bayrağı ve Atatürk posteri açılarak Zeybek gösterisi düzenlendi.

 

 

Daha sonra ise Kalehöyük üzerindeki yarıya kadar indirilmiş dev Türk Bayrağı tekrar göndere çekildi.

 

COŞUKULU KALABALIK MEYDANA SIĞMADI

Kale'deki etkinliğin sona ermesinin ardından vatandaşlar, Cacabey Meydanı'na akın etti. Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen konserde Mavi Gri grubu sahne aldı.

 

 

Konser öncesinde coşkulu kalabalık İzmir Marşını hep bir ağızdan söyledi.Konserin ardından Mavi Gri grubuna plaket takdim eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Cumhuriyetimizin 100. Yılını Fener Alayı, Cumhuriyet Resepsiyonu ve Cacabey Meydanı'ndaki Grup Mavi Gru Konseri ile coşkulu bir şekilde kutladık.Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinde, Mavi Gözlü Dev Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.Programımıza katılan sanatçılarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

 
#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.