grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İlk seferine çıkan Yüksek Hızlı Tren Sivas’a ulaştı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün gerçekleştirilen ilk seferiyle hizmete alındı. Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saatlik seyahat süresi 2 saate kadar gerileyecek

Gündem Yayın: 26 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2023 22:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yüksek Hızlı Tren ilk seferinde Ankara’dan hareket ederek; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyona uğrayıp Sivas’a ulaştı.

 

ilk-seferine-cikan-yuksek-hizli-tren-sivasa-ulasti

Trenin ilk yolcuları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yer aldı.

ilk-seferine-cikan-yuksek-hizli-tren-sivasa-ulasti

Sivas Yüksek Hızlı Tren Garı‘nda trenden inen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada ilk protokolü ve Sivas milletvekilleri tarafından karşılandı. Çocuklar Oktay’a çiçek sundu. Oktay, polis merasim mangasını selamladı.
Ankara-Sivas arasındaki 603 km mesafeyi 405 km‘ye düşürecek olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saat olan seyahat süresi 2 saate düşüyor. Yüksek Hızlı Tren, Mayıs ayı sonuna kadar Ankara-Sivas arasında ücretsiz olarak hizmet verecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.