grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Artık zorunlu olacak

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı, icra ve iflas kanunu uyarınca gerçekleştirilen menkul ve gayrimenkul satışlarına ilişkin resmi ilanların yayımlanması yazısı gönderdi. Artık zorunlu olacak.

Gündem Yayın: 03 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2024 22:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı, icra ve iflas kanunu uyarınca gerçekleştirilen menkul ve gayrimenkul satışlarına ilişkin resmi ilanların yayımlanması konusunda Bakanlık teşkilatını bilgilendirici bir yazı gönderdi. Bu yazıda, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren taşınır ve taşınmaz satış ilanlarının gazetelerde veya internet haber sitelerinde yayımlanmasının zorunlu hale getirildiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, satış ilanlarının sadece Elektronik Satış Portalında yayımlanmasının 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'na aykırı olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına gönderilen yazıda, menkul/gayrimenkul satış ilanlarının süreli yayınlarda yayımlatılmasının zorunlu olduğu hatırlatılarak, satışlardaki parasal limitlere dikkat edilmesi ve ilan metinlerinde bilgilerin eksik olmaması uyarısında bulunuldu.

 

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu uyarınca yapılan menkul/gayrimenkul satışlarına ilişkin resmi ilanlarla alakalı Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazı doğrultusunda Bakanlık teşkilatını bilgilendirdi.
Yazıda, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nda yapılan düzenlemeler ile taşınır ve taşınmaz satış ilanlarının 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren gazetelerde veya internet haber sitelerinde yayımlanmasının zorunlu kılındığı; satış ilanlarının sadece Elektronik Satış Portalında yayımlatılmasının 2004 sayılı Kanun’a aykırı olduğu belirtildi.
Satışlardaki parasal limitlere ilişkin bilgilere de yer verilen yazıda, “muhammen bedeli” itibarıyla gazete veya internet haber sitesinde yayımı zorunlu olan bazı ilanların Basın İlan Kurumu’na gönderilmediği kaydedilerek, “İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Yapılacak Satışların İlanlarına İlişkin Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ”deki parasal limitlere uyulması istendi.
Yazıda ayrıca ilan metinlerinde satılacak şeyin cinsi, mahiyeti, önemli vasıfları alanlarında kısaltmaların yapıldığı, bunun ihaleye katılacakların mahcuz mal ile muhammen bedel arasında sağlıklı değerlendirme yapma imkânını zayıflatacağı ve buna bağlı olarak rekabetçi bir ortamın oluşmasının sağlanamayacağı ve ihalelere yüksek katılımın gerçekleşmeyeceği bilgilerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.