grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Av Dönemi 26 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır.

Ülkemizde 2023-2024 Av Dönemi 26 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır.

Gündem Yayın: 15 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 15.08.2023 00:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 28 Temmuz 2023 tarihli ve 32262 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Merkez Av Komisyonu;

  • Avın açılış ve kapanış tarihlerini,
  • Avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini,
  • Avlanma günlerini,
  •  Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları,
  • Av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını,
  • Devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları,
  • Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini,
  • Mücadele amaçlı avlanma usulünü,
    •  

Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 26 Ağustos 2023 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır.

Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlığımız Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

Avcılar; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ’de yayımlanan 22 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur.

İlgililere ve avcılara duyurulur.

#
Yorumlar (2)
Hacı Mehmet Mahmut
15.08.2023 21:18
Hakkı Bey bu güzel yazı için teşekkürler. Belgesi olmayan avcıların kaçak av yapamadığı kazasız belasız bir sezon diliyorum
ARAPLILI
15.08.2023 14:22
hayırlı olsun tüm avcılara tüm canilere
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.