grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Köy Muhtarı Hakkında Ciddi Suçlamalar

Kırşehir merkeze bağlı Tatarilyaskışla Köyü'nde köylüye ait mera alanı üzerinde azaların usulsüz şekilde mandıra ve ev inşa ettikleri, muhtarın bu duruma göz yumduğu hatta mandırası olan aza ile hayvancılık yaptığı iddia edildi.

Gündem Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 23:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kırşehir merkeze bağlı Tatarilyaskışla Köyü'nden Şeref Karaman isimli vatandaş gazetemize ulaşarak, köy muhtarı ve azalarına yönelik suçlamalarda bulundu.Köy muhtarı ve azaların, köye ait mera alanında ev ve ahır inşa ettiklerini dile getiren Karaman, söz konusu usulsüzlükle ilgili şikayette bulunmasına rağmen sonuç alamadığını belirtti.

Şeref Karaman, '' Ben ve 5 arkadaşım, köy muhtarı Yılmaz Kaplan ve azaları hakkında şikayette bulunduk.Köyümüzde Muhtar Yılmaz Kaplan ile birlikte azalar Ömer Akdemir, Osman Akdemir, Mehmet Aldemir ve Kadir Güler'in yönetiminde olan köyde herşeye göz yumuluyor .

110 ada 110 parsel üzerinde bulunan köye ait müşterek mera alanında Ömer Akdemir, Nurettin Öz ve Rüstem Aldemir, ev yaptılar.Ayrıca Ömer Akdemir mandıra yaptı ve meraya tecavüz ederek 10 dönüm yer çevirdi.En az 10-15 dönüm arasında da Nurettin Öz yer çevirdi.Rüstem Aldemir de meraya ev yaptı ve en az 5-6 dönüm yer çevirdi.Çevirdikleri arazide ağaç dikerek buraların zamanla kendilerine kalacağını düşünüyorlar.Muhtar Yılmaz Kaplan ise aza Ömer Akdemir'e ait mandırada  hayvancılık yaptı'' diye konuştu.

 

Şeref Karaman'ın iddiasına ilişkin; köye ait müşterek mera alanı ve üzerinde usulsüz şekilde inşa edilen yapılar.

 

''BU DÜNYADA OLMAZSA ÖBÜR DÜNYADA''

Köyde mera işgal edildiği için konu ile ilgili ilgili kurumlara şikayette bulunduğunu belirten Şeref Karaman, '' Önce Tarım Bakanlığı'na tek imza ile dilekçe verdim.3-4 yıl oldu.Orada bana, ''bu mera üzerindeki yapılar'' yıkılır dediler.Bekledim ancak bir sonuç alamadım.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı'na 3 arkadaş imzalı dilekçe verdik.Yine bir sonuç alamadık.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na dilekçe verdim ancak oradan da sonuç alamadık. Kırşehir Valiliği'ne de dilekçe yazmama rağmen sonuç alamadım.

Kırşehir'de mahalli idareler müdürlüğü'ne 2 kez dilekçe verdim yine sonuç alamadım.Nureddin Öz, başka bir aza ile anlaşarak meradaki evi başka yerde gibi göstererek elektrik çektiriyorlar.Benim evraklarım imzalanmıyor ama meradaki izinler için imzalar atılıyor.Bu ülke bizim yöneticilerin değil , eyyy yöneticiler.Siz bilirsiniz; bugün varsınız yarın yoksunuz.Biz de bu dünyada bugün varız yarın yokuz.Burada yapmazsan öbür tarafta yaptırırlar ben hakkımı alırım.Kimse unutmasın'' sözlerini kaydetti.

 

''BANA AİT BİR YAPI YOK''

Söz konusu iddialar ile ilgili kendisine ulaştığımız Muhtar Yılmaz Kaplan ise olayın mahkemelik olduğunu ve mera alanı üzerinde kendisine ait bir yapı bulunmadığını belirterek detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.