grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yaşar Bahçeci İle İlgili Çarpıcı İddia

Yaşar Bahçeci ile ilgili Veryansınt TV yazarlarından Eray Çelebi, çarpıcı iddialar ortaya attı.

Gündem Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 00:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News
 
 
Yaşar Bahçeci ile ilgili Veryansınt TV yazarlarından Eray Çelebi, çarpıcı iddialar ortaya attı.Geçtiğimiz günlerde Hürriyet'e konuşan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, değerleme ile ilgili usulsüzlük ve manipülasyon yapanları ceza vereceklerini kaydetmişti.Eray Çelebi, yabancılara vatandaşlık verilmesi için satış yapılan gayrimenkullerde manipülasyon yapan firmalardan birisinin de Yaşar Bahçeci'ye ait firmanın olduğunu ileri sürdü.
 

İŞTE ERAY ÇELEBİ'NİN ÜYÜK YANKI UYANDIRAN O YAZISI :

Haftalardır yazıyoruz. Hedefimiz yabancıya vatandaşlık satacağım diye fiyatları şişiren değerleme firmalarını Türk vatandaşlarının öğrenmesini sağlamaktı. Tek tek, isim isim açıkladık. En önemlisi de hileli rapor hazırlayan Başkent Değerleme Firması’nın, değerleme firmalarına ceza vermekle yükümlü olan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Yönetim Kurulu’nda olduğunu söyledik.

‘YÖNETİMİMİZDE OLSA BİLE’

Günlerdir TDUB Başkanı Yaşar Bahçeci’ye soruyoruz; ‘Neden Başkent firmasına ceza verilmiyor?’ diye… Tek bir açıklama gelmedi, ta ki 4 Aralık’a kadar… TDUB Başkanı Yaşar Bahçeci yanıtı, ‘Ev satışında kirli oyunlar’ başlığıyla manşet olduğu Hürriyet’ten verdi;

“Usulsüzlük ve manipülasyon yapan ceza almadan kurtulamayacak. Bunlar bizim yönetimimizden olsa bile.”

Hep söyledik, yine söylüyoruz; lafla peynir gemisi yürümez. Başkent’in dosyası disiplin yönetmeliğine aykırı şekilde TDUB’un Disiplin Komitesi’nde bekliyor. 1 yıldır neden adım atmıyorsunuz Yaşar Bey? Yoksa amacınız ‘büyük cezalar yolda’ diyerek ‘mücadele ediyoruz’ algısıyla kamuoyunu yanıltmak mı? Ama artık gerçeği süslü cümlelerinizle perdeleyemeyeceksiniz. Bu yazıdan sonra gölgeler çekilecek, Türk milleti gerçekleri öğrenecek.

***

KONTROL DEĞERLEME RAPORU

Önce kısa bir bilgilendirme yapmama izin verin. Bir değerleme firmasının (A) değerleme raporu eğer şüpheli görülürse (fiyatı şişirildiyse), hileli raporu tespitle görevli Gayrimenkul Bilgi Merkezi (GABİM) başka bir değerleme firmasından (B) ‘kontrol değerleme raporu’ istiyor. Adı üstünde ilk raporun kontrolü olarak düşünün siz bunu. Söz konusu kontrol değerleme raporundaki fiyat, eğer ilk raporun ‘yüzde 20’ aralığındaysa GABİM, ilk rapor üzerindeki şüpheyi kaldırıyor. İlk rapordaki fiyat onaylanıyor. Yani A firmasının 100 milyonluk değer biçtiği bir konuta, B firması 80-120 milyon arasında (Yüzde 20 daha az ya da yüzde 20 daha fazla) bir fiyat belirlediyse A’nın fiyatı kabul görüyor.

***

EMSALİ 5 MİLYON OLAN KONUTA 10 MİLYONLUK FİYAT!

Şimdi gelelim konumuza…

3 ay öncesine gidelim; 8 Eylül 2023’e…

İlke Gayrimenkul Değerleme, Antalya’nın Alanya İlçesi Avsallah Mahallesi Arcadıa Homes sitesindeki bir konut için değerleme raporu hazırlıyor. Müstakil girişli olsa da villa konsepti ve deniz manzarasına sahip olmayan, emsalleri 5 milyon civarında olan 187 m2’lik bir konuta toplam 10 milyon 975 bin fiyat biçiliyor! Değerleme uzmanları Tarık Demirdağ, Halil Arslan ve şirketin yönetim kurulu başkan vekili Muhammed Tuğral Çelik imzalı raporla fiyat 2 kat şişiriliyor. Neden mi? Çünkü ilgili dönemdeki döviz kuruna göre 407 bin dolarlık fiyatla bir yabancının Türk vatandaşı olması sağlanıyor!

‘Emsalleri 5 milyon’ derken lakırdı yapmıyoruz. Aynı sitede (Arcadıa Homes), yine müstakil girişli, dublex, 200 m2’lik, rapora konu olan taşınmazın neredeyse aynısı bir konutun fiyatı bugün 4 milyon 500 binden ilanda!

BAHÇECİ’NİN FİRMASI ‘ÇÜRÜK ELMA’YMIŞ!

Tabii fiyat GABİM’in de dikkatini çekmiş olsa gerek, değer şüpheli görüldüğü için söz konusu konut için ‘kontrol değerleme raporu’ isteniyor.

Şimdi en can alıcı noktaya geliyoruz.

GABİM kontrol değerleme raporu için TDUB Başkanı Yaşar Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva Gayrimenkul Değerleme’yi seçiyor. Eva’nın 21 Eylül 2023 tarihli raporunda fiyat 9 milyon 200 bin olarak yazılıyor. Tesadüfe bakın ki Eva’nın belirlediği değer, İlke’nin belirlediği fiyatın yüzde 20 aralığında bırakılıyor! (Yüzde 19’u) Böylece İlke’nin raporu geçerli sayılarak, söz konusu konutun değeri 10 milyon 975 bin olarak belirleniyor!

İlke’nin raporunu onaylatmak için Eva ile İlke arasında binlerce dolarlık bir para alışverişi yapıldığı iddia ediliyor. Bu kadarının doğru olmayacağını düşünmek istiyoruz!

Kontrol değerleme raporuna imza atan uzmanlar Tolga Koyak ve Aydın Güder. Sorumlu Değerleme Uzmanı Eva’nın genel müdürü Cansel Şirin Yazıcı.

Artık yüzleşmemiz gereken yeni gerçeklerimiz şunlar;

Değerleme firmalarına ceza vermekle yükümlü TDUB’un başkanı Yaşar Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva, fiyat şişiriyor!

‘Bazı raporlar rant amaçlı manipüle ediliyor’ diyen Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva, manüpülasyonu bizzat kendisi yapıyor.

‘Çürük elmaları ayıklayacağız. Büyük cezalar yolda, adım atacağız’ diyen meslek örgütünün lideri Bahçeci’nin sahibi olduğu Eva, meğer ‘çürük elmalar’dan biriymiş!

Hani siz ‘Ev satışında çirkin oyunlar’ başlığıyla manşet oldunuz ya Yaşar Bey, artık ‘oyun’ da bitti söz de! Atılacak tek bir adım kaldı, o da bir an önce TDUB’un seçimlere gitmesi! Meslek örgütünü zan altında bırakmamak için bari şimdi tek ve doğru adımı atın Yaşar Bey!

Kaynak : Veryansın TV / Eray Çelebi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.