grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Sektörel İhtiyacı Karşılayacak

Üniversitemiz Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Sektörel İhtiyacı Karşılayacak

Yayın: 04 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2023 00:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Üniversitemiz Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Sektörel İhtiyacı Karşılayacak

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon (SAUTER) Merkezi projesiyle sporcu sağlığı ve sağlık turizmi faaliyetlerinin bölge geneline yaygınlaştırılması, diğer merkezlerden farklı olarak jeotermalle sporcu sağlığını birleştirmesi ve sporun sektörel ihtiyacının (ulusal-uluslararası kulüp düzeyinde) karşılanmasını hedefliyor. İnşaat aşamasında sona yaklaşan merkeze yakın zamanda profesyonel cihazların adapte edilmesi beklenirken 2 Mayıs 2023 tarihinde Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya gelinen son aşama ile ilgili detaylı bilgi almak için SAUTER Merkezini ziyaret etti. Ziyarette Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Başhekim Prof. Dr. Ali Güneş ve SAUTER Merkezinden sorumlu akademisyenler eşlik etti.


Sporun Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Sektörel İhtiyacını Karşılayacağız

Bölgesel bazda jeotermal rehabilitasyon konusunda markalaşma faaliyetlerine katkıda bulunması beklenen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya şunları kaydetti: ‘’Yenilikçi uygulamalara sahip merkezimiz ve uzman ekibimizle sektörel bir ihtiyacı karşılama amacındayız. Faydalılık amacını ilk sıraya koyduğumuz jeotermal kaynaklı sağlık uygulamaları sayesinde sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Böylesi sporcu sağlığını önceleyen merkezler az da olsa var ancak bizim farkımız bunu şifalı sularla destekleme şansımızın olması. Şehrimiz için önemli bir fırsat olarak gördüğüm proje, saha becerisi yüksek akademisyen ve yüksek teknolojik ürünlerle birlikte sporcuların üst düzey performansa ulaşmalarını sağlayacak.’’ Dedi.

Sağlık Kompleksimizde Mükemmeliyet Hedef

Üniversite olarak bir sağlık kompleksi şeklinde düşünüldüğünde Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi Hastanesi ve SAUTER’le birlikte özellikli bir fırsat inşa edildiğine ve sağlıkta mükemmelliğin amaçlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu imkânların sonuna dek kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Ülkeye hizmetin çeşitli yolları olduğunu belirten Karakaya, gelinen nokta itibariyle merkezin elit sporculara hizmet verdiği düşünüldüğünde şehrin tanıtımına, bölgeye ve ülkeye katkısının olmasını beklediğini ifade etti. Ulusal-uluslararası ya da amatör düzeyde kulüpler kontak kurarak merkezi ve imkânlarını anlatacaklarını kaydeden Rektör Karakaya, SAUTER Merkezinde görev alan ekibi kutlayarak başarılar diledi.

SAUTER Merkezinin Özellikleri

Merkezimizde alanlarında uzman personelin önderliğinde uluslararası standartlarda koruyucu hekimlik, sportif fizyoterapi ve atletik performans için danışmanlık hizmeti verilecektir. Güncel akademik araştırmaların rehberliğinde gelişmiş teknoloji ve teknik uzmanlık kullanılarak yaralanmaları önleme programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sporcuların eğitimi ekibimizin temel felsefesini oluşturmaktadır. Spor yaralanmalarından sonra, ilk müdahaleden tekrar spora dönüş anına kadar geçen sürede multidisipliner bir çalışma doğrultusunda hekim, spor fizyoterapisti, spor uzmanı, spor psikoloğu, diyetisyen ve atletik performans hocalarından oluşan bir ekip tarafından değerlendirilip uygun egzersiz ve rehabilitasyon programıyla takip edilecektir. Merkezdeki danışmanlık sürecinde, birçok teknoloji ürünü cihaz ve olanaktan etkin şekilde yararlanılacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda SAUTER merkezi projesinin ulusal düzeyde mükemmeliyet merkezi olması ve elit sporculara hizmete vermesi planlanmıştır.

Merkezde Olması Planlanan Cihaz ve Sistemler

  • Biyomekanik Ölçüm ve Test Laboratuvarı
  • Nöromuskuler Egzersiz Test Sistemi
  • Kardiopulmoner Egzersiz Test Sistemi
  • Denge Ölçüm ve Eğitim Cihazı
  • Kombine elektroterapi cihazı (us/lazer/vakum/emg)
  • Tecar Terapi
  • Eswt Cihazı
  • Fotoselli Egzersiz ve Test Cihazı
  • Smith Machine
  • Cable crossover (3 m üstü)
  • Leg Press
  • Seated leg curl / extension machine
  • Bench press seti

Doç. Dr. Hakkı Çağdaş Basat SAUTER merkezinin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Merkezin Kırşehir Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile entegrasyon sayesinde her türlü radyolojik görüntüleme ve cerrahi uygulama olanaklarını da vardır. Sporcuların, ameliyat sonrası gelişmiş rehabilitasyon teknikleri ile optimum sürede sahalara dönmesi merkezde amaçlanırken 1.600 m2’lik merkez içerisinde yüksek teknoloji ölçüm cihazları ve giyilebilir sensörlerden oluşturulmuş biyomekanik laboratuvarı ile üst düzey hizmet verecektir.

Avantajlarımız

Yüksek Teknoloji ile Desteklenmiş Altyapı

SAUTER merkezinde yüksek teknolojik cihaz alt yapısı ile sporcuları yaralanmalardan korumak için sakatlık riski oluşturan tüm faktörleri önceden tespit etmeyi hedefliyoruz. Merkezin sahip olunun yüksek teknoloji sayesinde sakatlık riskleri zaman kaybı olmadan daha hızlı, hassas ve objektif bir şekilde sporcular monitörize edilecektir. Teknoloji destekli bilimsel analizler sonrası tespit edilen riskler önleyici programlar ile ortadan kaldırılacaktır.

Jeotermalle Sporcu Sağlığı Birleşiyor

SAUTER Projemiz sayesinde spor yaralanması olan bireylerin cerrahi müdahalesi veya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerini jeotermal kaynakları kullanarak daha etkin bir şekilde yapmak, sporcuların performans ölçümleri ve danışmanlık hizmeti taleplerinin karşılanması da amaçlarımız arasında yer alıyor

Kişiye Özel Egzersiz Programı

SAUTER merkezinde bireyin vücut özelliklerine ve ihtiyacına göre sakatlık önleyici program geliştirilerek egzersiz ve bakım uygulamaları uygulanacaktır. Merkez içerisinde bulunan analiz cihazları ve uzman kadro ile tamamen kişiye özgü bir hizmet verilerek kişinin en yüksek verimi almasını amaçlanıyor.

 Multidisipliner Yaklaşım

Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi ve Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan farklı branşlardaki alanında uzman personelin oluşturduğu ekibin koordineli çalışması merkezin hizmet gücünü ve kapasitesini artırmaktadır.

Koruyucu Sağlık Yaklaşımı

Gelişmiş teknolojik cihazlar yardımıyla spor ve aktivite sırasındaki durum değerlendirmelerini yapabilen bireyleri olası bir sakatlık ya da yaralanmadan koruma ve iyileştirme felsefesini benimsiyor.

Spora Dönüş

Ameliyat sonrasında, Ortopedi ve Travmatoloji Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme Uzmanı, Uygulamalı Biyomekanik, Psikoloji gibi farklı branşlardan hekimler ve uzmanlarla koordineli bir çalışma yürütülerek ameliyat sonrasında da spora dönüş için danışmanlık hizmeti verilecektir.

Performans Alanı ve Stadyum

Merkezimin bünyesinde bulunan 370 m2 lik kapalı alan ve stadyumun dahil olduğu performans alanı sayesinde kişinin yaptığı spor türüne göre aktivite sırasındaki vücut fonksiyonlarını ölçmeyi ve buna uygun değerlendirmeleri yapmaya olanak sağlıyor.

 Eğitim Olanakları

SAUTER merkezinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu, Tıp Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine sporcu sağlığı ve performans gelişimi alanında eğitim vermek planlanmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.