grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Tarım Ve Orman Bakanlığından Çiftçilere İyi Haber: Mazot ve Gübre Desteği Erken Ödenecek!

Kabine Toplantısı sonrasında yapılan duyuruya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere yapılacak olan mazot ve gübre desteği ödemeleri erkene alındı.

Ekonomi Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 23:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Normalde 2024 Mart'ta yapılması planlanan ödemeler, bu yıl ekim ayından itibaren çiftçilere verilecek. Buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale ve çeltik üreticileri bu desteklerden yararlanabilecekler.

 

Mazot ve Gübre Desteği: Erken Ödeme Haberi

Mazot gübre desteği ödeme tarihleri çiftçiler tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. Normalde 2024 Mart ayında gerçekleşecek olan ödemeler, Kabine Toplantısı'nda alınan bir kararla tam 5 ay önce yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül tarihli Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Mazot ve gübre desteklerini ekim ayından itibaren hesaplarına tanımlayacağız." dedi.

 

Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlar Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdesiyle birlikte çiftçilere yapılan destek ödemeleri ekim ayından itibaren başlayacak. Toplamda 11,5 milyar liralık destekleme ödemeleri, buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale ve çeltik üreticilerine verilecek. Ödemeleri alabilmek için çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerekiyor.

 

 

ÇKS Başvuruları Devam Ediyor

Bitkisel üretim yapan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin 2024 üretim yılı için ÇKS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Bu başvurular 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

 

Ürün güncelleme başvuruları ise 2024 yılı Şubat ayında e-Devlet üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır. ÇKS başvuruları ile ilgili tüm bilgilere Bakanlık resmi web sitesinden ulaşılabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.