grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Sarıyahşi Belediye Başkanı Hakkında Skandal İddialar

Kırşehir'e 40 kilometre mesafedeki Sarıyahşi İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın Belediye imkanlarını kendi işleri için kullandığı iddia edildi. Ünsal ise bu iddiaları yalanladı.

Gündem Yayın: 13 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.01.2024 22:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Sarıyahşi ilçesi Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın birçok yolsuzluğa imza attığını iddia eden Sarıyahşili Selçuk Ekinci, Ünsal'ın toprak sattığını, kaçak yapı müteahhitliği yaptığını öne sürerek, " Sarıyahşi onun, istediğini alır istediğini satar. Kimse de ses çıkartamaz.

Sarıyahşi ilçesi Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın birçok yolsuzluğa imza attığını iddia eden Selçuk Ekinci, Ünsal'ın toprak sattığını, kaçak yapı müteahhitliği yaptığını öne sürerek, ''belediye başkanlığı dışında her işi yapar.Kaçak yapılara göz yumduğu gibi, kaçak yapının müteahhitliğini bizzat kendisi yaptı'' diye konuştu.

''KIRŞEHİR KARAYOLU YAPILIRKEN DEVLETE AİT KUMU KAMYONLARIYLA SATTI''

Sarıyahşi Belediye Başkanı Ünsal'ın Kırşehir karayolu yapılırken devlete ait alandaki kumu alarak kendi kamyonlarıyla sattığını iddia eden Selçuk Ekinci, "Burada her şey onun tekelinde. Sarıyahşi onun, istediğini alır istediğini satar. Kimse de ses çıkartamaz. Bakın bu görmüş olduğunuz alan tamamen kendine yontulmuş. Bu alanın parası olduğu gibi Fatih Ünsal'ın cebine girdi" dedi.

''KAÇAK YAPILARI KENDİSİ YAPIYOR''

Yapılacak araştırmalar neticesinde her şeyin ortaya çıkarılabileceğini, Ünsal'ın Sarıyahşi ilçesinde bir ofisi olduğunu, kendisine ait bir şirketi bulunduğunu ve hububattan pancar ekimine, her türlü tarımsal, nakliye ve inşaat işleri yaptığını öne süren Ekinci, "Belediye Başkanlığı hariç her işi yapmaktadır.Belediye Başkanı müteahhitlik yaparak kaçak yapıları da kendisi yapıyor" diyen Selçuk Ekinci konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sarıyahşi ilçesi 15 Temmuz Mahallesi'nde evimin karşısında bir sabah uyandığımda baktım ki Sarıyahşi Belediyesi'ne ait kamyonlar ve iş makineleri. Yapmış olduğum araştırma sonucunda belediye başkanının müteahhitlik yaptığını tespit ettim. Cep telefonumla çekimleri yapıp ilgili yerlere şikayette bulundum. Daha sonra inşaatın sahibi hanımefendi Prof. Dr. Nuran Yıldız beni aradı, sosyal medyada paylaştığımı görünce. Neden kendi evinin çekildiğini bana sordu. Ben de kendisine Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın kaçak yapı yaptığını söyledim. Kendisi bana orasının kaçak yapı olmadığını söyledi. Ben yıllardır o mahallede oturduğumu söyledim. Oranın ev olmadığını kendisine söyledim ve kendisine bu konuyla ilgili yalan söylediğini söyledim. Ben de 'bir vatandaş olarak Cimer üzerinden şikayetimi yaparım, eğer bir sıkıntı yoksa yoktur' dedim ve Cimer'e şikayette bulundum."   "Kaçak Yapıya Müdahale Etmesi Gereken Zabıta, Belediye Başkanıyla Geziyor" Sarıyahşi ilçe belediyesi Fen Müdürlüğü şikayetimizle ilgili tutanak tutmuş. Yine İlçe Mal Müdürlüğü, bu binanın kaçak olduğuna dair tutanak tutmuş ve Cimer'e bilgi vermiş. Ben bu tespitleri gördükten sonra Sarıyahşi ilçe belediyesine gidip, 'bakın burada kaçak yapı olduğu tespit edilmiş, neden işlem yapmıyorsunuz' diye belediye yetkililerine sordum. Belediye yetkilileri bana, 'o binayı yapan müteahhidi bulamıyoruz' açıklamasında bulundu. Bunun üzerine ben de belediye yetkililerine, 'belediye başkanının inşaat içerisinde bende görüntüleri var. Belediye Başkanı, zabıta, belediye başkanının makam şoförü, bunlar kaçak yapısı devam eden inşaattalardı. İsterseniz bu görüntüleri size verebilirim. Hatta ben bu görüntüleri Cimer'e de gönderdim' dedim ama hala müteahhidini arıyorlar. Oysa ki oranın müteahhidi mevcut Belediye Başkanı Fatih Ünsal. Burada ilginç olan; belediye buranın kaçak yapı olduğunu tescillendi. Müteahhidin hala arandığını söylüyorlar ama bana soran kimse yok. Oranın müteahhidi Fatih Ünsal. Kaçak yapı olarak tecillendi ve gerekli işlemler yapıldı. Belediye başkanı içinde proje aşamasında tarif ederken görüntüleri var. Belediye zabıtasının var. Belediye araçlarının var. Belediye işçilerinin var. Ve belediye diyor ki; burası hem kaçak yapı, hem de müteahhidini arıyor. Madem öyle belediye başkanı kaçak yapıda ne geziyor? Zabıta ne geziyor? Kaçak yapıya müdahale etmesi gereken zabıta, belediye başkanıyla inşaatı geziyor. Ama hiçbir işlem yapmıyorlar. Bir de müteahhidini arıyoruz diye bize yalan söylüyorlar. Binanın sahibi Prof. Dr. Nuran Yıldız; daha önceden CHP'de aktif bir görevde olduğunu, ardından AK Parti iktidarda olunca kendisinin AK Parti'ye geçtiğini bizzat bana açtığı telefonda söyledi'' sözlerine yer verdi.

Kaynak : Anadolu Ekspres

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.