grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'in Uzungölü'ne Mandıra Ruhsatı Verdiler

Kırşehir'in Akçakent İlçesi'nde bulunan doğa harikası Eskiyurt Göleti Alanına, AK Partili Akçakent Belediyesi, Mandıra Ruhsatı verdi.Mandıranın faaliyete geçmesinin ardından bölgenin doğal yapısının bozulduğu ; kötü koku ve balıkların ölmesi görüldü.

Gündem Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 23:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Akçakent şehir merkezine 1 kilometre mesafede, ormanlık alan içerisinde bulunan ve doğa harikası olan Eskuyurt göleti, yakın zamana kadar çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bir bölgeydi.

Piknik ve mesire alanı haline getirilen gölet ve çevresinde vatandaşlar, güzel vakit geçirerek doğayla bütünleşiyorlardı. Kırşehir kamuoyu, Trabzon Uzungöl'ü andıran bu bölgenin turizme kazandırılmasını bekliyordu.Ancak masmavi görüntüsü ve arkasındaki orman manzarasıyla, eşsiz bir görüntü sunan bu doğa harikası, hayvan pislikleri nedeniyle simsiyah bir görüntüye bürünürken; gölde bulunan balıklar da bu hayvan atıkları nedeniyle tamamen telef oldu.

 

DOĞA HARİKASINI MAHVETTİLER

Ancak AK Partili Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, il dışından gelerek gölet çevresinde arazi satın alan kalabalık bir aileye mandıra yapmaları için ruhsat verdi.Çevresine ev ile birlikte mandıra yapılan Eskiyurt Göleti, eski görüntüsünü yitirdi.Bölgeye gelen ziyaretçiler,  göletin çevresine mandıra inşa edildiğini görünce hayretler içerisinde kaldılar.Ayrıca aileleriyle birlikte vakit geçirmek için gölet çevresindeki piknik ve mesire alanına gelen vatandaşlar, kötü koku nedeniyle göleti terk etmek zorunda kalıyorlar.

Vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada, ''Bozkır'da ender olarak rastlanan böyle bir doğa harikasını mahvetmişler.Gölete gidince kahroluyoruz.Yetkililerin bir an önce bu işe bir dur demesi gerekiyor'' yorumunda bulundular.

 

Akçaknet Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç

 

OY İÇİN RUHSAT VERDİ İDDİASI

Akçakent'teki doğa harikası göletin dibine ev ve mandıra ruhsatı verilmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia da ortaya atıldı.İddiaya göre AK Partili Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'ın mandıra ruhsatı verdiği ailenin kalabalık olması nedeniyle böyle bir izin verdi.Bazı vatandaşlar ise il dışından gelen bir aileye böyle bir ruhsat verilmesinin arka planının iyi araştırılması gerektiğinin altını çizdiler.

 

Eski günlerinde gölet ve mesire alanı.

Göletin yanında ruhsat verilen mandıranın atıklarının gölü kirlettiği öne sürülüyor.

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.