grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

RANTIN TALANI SİYASETİN DOLANI BİRİLERİNİN KURBANI OLMUŞ KIRŞEHİR

Benim sözüm çok konuşup mangalda kül bırakmayıp bu şehri kaderine bırakanlara. Ölüm hepimize bir an kadar yakınken hırsının kurbanını bu kadim şehirden çıkaranlara.

Gündem Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 21:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Herkesin ağzında bir klişe laf var! kadim şehri Kırşehir. Ne güzel bir kelime desek te aslında hiçbir zaman, hem siyasi, hem de devleti tarafından gözle görülmeyen bir şehir. Gidin hem siyasilerin hem basının hem birçok STK’nın, meslek odalarında para etmeyen onca plaketleri bir görün! Zannedersiniz ki; Kırşehir bunların sayesinde büyük şehir olmuş, bizim haberimiz yok. Aslında memleketin ağlayanı çokta;  vurdumduymazlıktan dolayı duyan yok.

Çevremizdeki illere şöyle bir bakın. Bir de bizim şehrimize bakın! O illerin arasında küçülmüş kalmışız… Nedendir? Her olumsuzluğu görmezden geliyoruz. Herkes tutturmuş senin partim, benim partim. Memlekete yatırım yapan bir tane eli tutulan olmaz mı? Çocuklar işsiz güçsüz. Herkesin derdi benden sonrası tufan, tek dert benim işim görülsün! Kimin ne hali varsa görsün.  Bu zihniyetiyle hareket edersen, kusura bakma, senin de diğerlerinden hiçbir farkın olmayacaktır. Hani bir laf var ya zenginin malı züğürttün çenesini yorar.

Tutturulmuş seçim. Bu seçim ne olacak? Ne olacaksa olsun sana ne git oyunu kime verirsen ver elinden alan mı var? Zamanın beherinde bir milletvekili adayı ile köyleri geziyoruz, herkes vekil adayından iş istiyor. Adam gelene söz veriyor, gidene söz. Sonuç maalesef adam vekil oldu, beş sene o köylere uğramadı bile. Yani söz verene değil sözünde durana kıymet verin.

Herkes siyaset yapıyor farkında mıyız? Elbette… Âmâ bugün siyaseti menfaat anlayışıyla yapıyorsak onun ne size ne de memlekete bir faydası yoktur. Sadece kişilere vaattir.

Çok üzülüyorum! Yerel basına bakıyorum; üç kuruş almak çabasıyla, kalemini satıyor. Vatandaşa bakıyorum oğlumu ya da kızımı işe koyabilir miyim diye yalvar yakar… Oyunu satıyor. Makam mevki sahibi olanlar koltuk elden gitmesin diye ne yapacağını şaşırıyor. Hani bayrak hani vatan hani toprak sevdası. Şaşırdık mı? Valla ben bilemedim. Konuşunca herkes her şeyi çok iyi biliyor. Mangalda kül bırakmıyor. İcraata gelince bir şey bildikleri yok.

Dedelerimiz bu topraklar için can vermişler. Biz ne yapıyoruz bize bırakılan bu topraklar için kısaca yananı görür Allah diyoruz. Saçmalığa bakın, liyakat sadakat. Siyaset menfaat, eğitim cehalet daha saymakla bitmeyen birçok böyle klişe sözlerle nereye varacağız bilemiyorum. Çok yakın bir zamanda bir TV kanalında oynayan pavyon dizisi, dilber dansı insanları öyle bir hale koydu ki, inanın bütün memleket meseleleri, zamlar, ekonomik kriz unutuldu gitti.

Sonuç kim akıllı kim deli ayırt edemez olduk, aklımızla oynuyorlar farkında değiliz. Kimseye akıl verecek halimde yok, kimsenin de onun bunun aklına, ama hani bir söz var ya sen yanmazsan ben yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Kimse yanmasın ama kimsede karanlıkta ışıksız yürümesin. Kimseden kimseye fayda yok tırnağın varsa başını kaşı.

Bunun

içindir ki salla gitsin…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.