grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ÜNİAR’a Göre Kırşehir Öğrenci Dostu Şehirler Sıralamasında 23. Sırada

'Öğrenci Dostu Şehirler' sıralamasında 3 basamak yükselen Kırşehir, 70 il arasında 23. oldu.

Eğitim Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 21:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Öğrencilerin birçok farklı alandaki memnuniyetlerini belirlendiği sonuçlara göre Kırşehir, Öğrenci Dostu Şehirler arasında 23.sırada kendine yer bularak gençlerin tercih ettiği şehirler arasında yer aldı.Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR), 2023 yılı araştırmasını 06 Şubat depreminden etkilenen 11 il dışındaki 70 ilde üniversitelerde öğrenim gören 40 bin öğrenciden elde etti. 

 

2022 Yılında 26.sırada Olan Kırşehir Bu Yıl Üç Basamak Yükseldi

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın bir parçası olan araştırma; 6 Şubat Depremlerinin etkilediği 11 il dışındaki 70 ilde öğrenim gören 40 bin öğrenciden toplandı. Yapılan araştırmanın sonucunda; öğrencilerin yaşamaktan en mutlu olduğu şehirler arasında Kırşehir bir önceki yıl 26. iken bu yıl 23.oldu. Ortalama 77 puanla ‘’B’’ düzeyinde yer alan Kırşehir'de, öğrencilerin yaşamaktan memnuniyet duyduğu verilere yansıdı.

ÜNİAR, şehirden memnuniyet, şehirde kendini güvende hissetme, ulaşım imkânları, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin beklentilerini ölçüyor.

 

''AİLELERİNİN BİZLERE EMANETLERİ, ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR ELÇİLERİ''

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Üniversite öğrencileri; bizlere ailelerinin birer emaneti ve şehrimizin kültür elçileridir.Göreve geldiğimizde yaklaşık 40 kültürel ve sanatsal etkinlik düzenlenen şehrimizde bu rakamı 700'ün üzerine çıkardık.UNESCO Yaratıcı Müzik Şehri olan Kırşehir'de her yıl onlarca konser vererek öğrencilerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklerle buluşturuyoruz.Üniversiteye ulaşım noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Yakında yeni otobüsleri hizmete sokmayı hedefliyoruz.Ayrıca Üniversite güzergahını da içine alan hafif raylı tren hattı projesini devreye sokarak öğrencilerimize ucuz ulaşım imkanı sağlamayı da amaçlıyoruz.Bunun yanında amatör spor branşlarına destek vererek üniversite öğrencilerinin sportif faaliyetlerine katkıda da bulunuyoruz.İlerleyen süreçte Kırşehir'in, 'öğrenci dostu kentler' sıralamasında daha da yükseleceğine inanıyoruz'' dedi.

 

''ÜST BASAMAKLARA TIRMANACAĞIZ''

Sonuçların Kırşehir ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi açısından olumlu olduğunu söyleyen Rektör Karahocagil de hedeflerinin Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Sistemi, kalite ve öğrenci odaklı anlayışla daha üst basamaklara tırmanmak olduğunu söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.